RX 9070 XT ekarn kartı sorunlu mu?

Sleipnir

Hectopat
Daha fazla  
5070 Ti muadili olan bu kartı alasım geliyor ama güvenemiyorum. Çok fazla negatif haber okudum. O kadar para verip sorun çekmek istemiyorum. Az daha veririm NVIDIA alırım diye düşünsemde bu kadar uygun olunca ne yapacağımı bilemedim. Korkuyorum:(

Bu makale korkuttu. @yusuf7878 hocam ne dusunuyorsunuz?

Sana hayatında özetini veriyorum. Benim kişisel düşüncemdir. Bir denilenin tam tersi ve iç sesine güvenerek iş yap, ama bu değil körü körüne al demek değil bir zamanlar AMD ekran kartında sorun yaşayanlar kötüledi ve adı çıktı sonuç Apple ve Samsung gibi düşünebilirsiniz. Birisi marka diğeri kendini kalitesini satıyor.

Hayır, sorunlu değil. AMD'nin adı çıktı. AMD 6000 serisinden sonra toparlamaya başladı ve 9000 serisinde hiçbir sorun kalmadı. Sorun yaşayanlarda her kartta başımıza gelecek sorunlar. Bu sorunların aynısı NVIDIA tarafında daha fazla var mesela. Kimse bunu konuşmuyor. Bunu globale bakarak anlayabilirsiniz. AMD bir hata yapsa Reddit platformunda sonuna kadar gömerler ama nedense NVIDIA daha çok gömülüyor bu yıl.

2 yıl 6750 XT, 6 ay 6800 XT ve 2 haftadır 9060 XT ekran kartı kullanıyorum. Arada 4070 ve 5070Ti ekran kartlarını kullandım. 6750 XT kullanırken sadece 2 sürümde sorun yaşamıştım. 6800 XT ve 2 haftalık 9060 XT kartlarında 1 kere bile sorun yaşamadım. 5070Ti ekran kartında sorunlardan oyun dahi oynayamıyordum, siz düşünün.

Evet, AMD tarafında da belli başlı bazı sorunlar var. Bu sorunlar herkese denk gelmese de bir kesimin başına geliyor. Bu sorunların aynısı NVIDIA tarafında da oluyor. 2 şirkette masum değil. 2 tarafta da sorun yaşamazsınız o yüzden.

Bende almayi dusunuyorum ama daha yeni onume su video cikti, bende emin degilim. Kagit uzerinde piyasadaki en mantikli kart ama 7 yıldır AMD kullanıyorum bikmadim degil açıkçası.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı