Farklı mavi ekran hataları

İşletim sistemi
Windows 10

AtmaZia

Centipat
Daha fazla  
RAM
CORSAIR 16GB (1x16GB) Vengeance Siyah DDR4 3000MHz
SSD veya HDD modeli
TOSHIBA OCZ 500GB RC500 NVMe M.2 SSD
Ekran kartı
RTX 2060 Super
Anakart
B450M-A PRO MAX
İşlemci
Ryzen 5 3600
Bayağı bir süredir farklı farklı kodlarda mavi ekran hatası alıyorum. (KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED, DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL vb.). Minidump klasöründe olan dosyaları paylaştım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Şu programla Bitdefender'ı (veya daha önce kaldırdıysanız kalıntılarını) kaldırın.

Çok farklı sebeplerden hata almışsınız. Spesifik bir çözüm sunamıyorum. Donanımsal bir sorundan şüpheleniyorum. BIOS güncelleyin, böylece sıkıntılı donanımsal bir ayar yaptıysanız resetlemiş olursunuz. Bu işlemden sonra belleklerinizi OCCT ile test etmenizi isteyeceğim. SSE seçip 2-3 saat test edin, bu sırada hata alırsanız yollayın.

OCCT: OCBASE/OCCT : Free, all-in-one stability, stress test, benchmark and monitoring tool for your PC

BitDefender'ın hangi sürümünü daha önce indirdiğimi hatırlayamadığım için silemedim fakat bilgisayarda herhangi bir kalıntısına rastlayamadım. BIOS güncellemesini yaptım. OCCT ile belleklerimi test ederken sürekli mavi ekran hatası aldığım için test tamamlanamıyor.

Edit: Hatalardan bir iki tanesine sebep olan BitDefender'ın bddci.sys dosyasını sildim.
Şu programla Bitdefender'ı (veya daha önce kaldırdıysanız kalıntılarını) kaldırın.

Çok farklı sebeplerden hata almışsınız. Spesifik bir çözüm sunamıyorum. Donanımsal bir sorundan şüpheleniyorum. BIOS güncelleyin, böylece sıkıntılı donanımsal bir ayar yaptıysanız resetlemiş olursunuz. Bu işlemden sonra belleklerinizi OCCT ile test etmenizi isteyeceğim. SSE seçip 2-3 saat test edin, bu sırada hata alırsanız yollayın.

OCCT: OCBASE/OCCT : Free, all-in-one stability, stress test, benchmark and monitoring tool for your PC

Son düzenleme:
Belleklerden kaynaklı gibi duruyor. Elinizde tek slot vardı, hangi girişe taktınız? Çıkarıp, RAM'i silgi ile silip başka bir slota takın ve belleği tekrar test edin.

bddci.sys dosyasını sildikten sonra OCCT ile bellek testi yapabildim ve hata vermedi. Belleği işlemciye yakın olan soldaki girişe takmıştım. Yine de farklı girişe takıp test edeyim mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı