Farklı mavi ekran hataları

feee

Femtopat
Daha fazla  
Oyun oynarken oyundan bilgisayar atıyordu sürekli farklı farklı mavi ekran hataları alıyordum. Makaleleri okudum araştırdım ve test yaptım bir tanesi Windows bellek tanılama aracı diğeri de Memtest86 ikisinde de hata verdi. Aldığım firmaya belleği gönderip değiştirmelerini isteyeceğim. Mavi ekran gelmesinin başka hatası olabilir mi? Format attım güncellemelerin hepsini yaptım şimdi testlerin fotoğraflarını ekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben OC yapmıştım.
Bunu söyleyince işler değişir. BIOS'u varsayılan ayarlarına döndürüp tekrar test yapın.

Hayır, OC ile alakası yok bunun. XMP, RAM frekansını yükseltir.
XMP, belirli standartlara sahip bir overclock yöntemidir.

Voltaj vb. verilmiyor, OC sayılmaz tam olarak.
JEDEC standartında 1.2V çalışan bellekleri XMP profili 1.35V, 1.4V gibi değerlerde çalıştırırsa buna overclock denir. Bu yüzden XMP açıldığında düzgün çalışmayan sistemler olabiliyor. Bu üreticiler tarafından standartlara bağlanmış bir overclock metotudur, ne eksiği ne fazlası.

Ama dersiniz ki bunun ötesine gidebiliriz; daha fazla voltaj veririm, frekans arttırırım, gecikme düşürürüm... Bu ilk yaptığınız işlemin overclock olduğu gerçeğini değiştirmez. Intel'in kaynak sitesinde açıklanıyor, göz atın diye ekledim.

XMP kendi kendine voltaj veriyorsa, orayı bilmiyordum.

ben sadece ramlerim 2bin hrzlerde çalışıyordu anakartım 3200 destekliyordu bende ona çıkardım hiç voltaj vermeden youtubedan bakıp yaptım hatta onun yüzünden bir şey olabilir mi ki

İlk nesil bir Ryzen işlemci kullanıyorsunuz. Bu nesilde bellek kontrolcüleri iyi değildi, özellikle eski BIOS sürümlerinde çoğu zaman 2933 MHz üstüne çıkmak ciddi anlamda efor gerektiriyordu. Elinizdeki kit 3200 MHz destekliyor ancak ilk nesil Ryzen bellek kontrolcüsüyle biraz zor. BIOS'u varsayılan ayarlara getirin ve öyle kullanın.
Rich (BB code):
CPU:AMD Ryzen 5 1600 Six-Core Processor
RAM:
Part Number                   GD2.1827WH.003  
Speed                         3200MHz

Şu an XMP kapattım her şey eski halinde sorun düzelirse ne yapmam gerek kaça kadar hızını çıkartmalıyım?

Dosya Ekleri

• 1659707611143.jpeg
    105,2 KB · Görüntüleme: 38
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…