samilc33 Hectopat Katılım 7 Eylül 2016 Mesajlar 2 Daha fazla Cinsiyet Erkek 7 Eylül 2016 #1 Merhaba arkadaşlar. Benim PC RAM'i 6 GB. 2 GB'lık olanı çıkartıp yerine 8 GB'lık bir RAM takmak istiyorum. MHz'ler farklı olursa sorun olur mu? Son düzenleyen: Moderatör: 7 Eylül 2016
Merhaba arkadaşlar. Benim PC RAM'i 6 GB. 2 GB'lık olanı çıkartıp yerine 8 GB'lık bir RAM takmak istiyorum. MHz'ler farklı olursa sorun olur mu?
metin2dekisarhoş Hectopat Katılım 27 Şubat 2016 Mesajlar 122 Daha fazla Cinsiyet Erkek 7 Eylül 2016 #2 En düşük MHz ayarında çalıştırır ama DDR3 olması şart. Son düzenleyen: Moderatör: 7 Eylül 2016
Siyah Martı Petapat Katkıda Bulunan Zamanın Tanığı Forumun Hafızası İlk 5 Haneli Mesajınız! Katılım 24 Eylül 2014 Mesajlar 16.963 Çözümler 86 7 Eylül 2016 #3 Donanım nedir?
Ventus Kai Kilopat Katılım 22 Temmuz 2016 Mesajlar 140 Makaleler 15 Daha fazla Cinsiyet Erkek 8 Eylül 2016 #4 Dostum bir fark hisetmezsin ancak DDR3 olması şart. Son düzenleyen: Moderatör: 8 Eylül 2016
SideWinder Petapat Sosyal Tayfı Zamanın Tanığı Forumun Hafızası İlk 5 Haneli Mesajınız! Katılım 2 Haziran 2015 Mesajlar 14.289 Makaleler 110 Çözümler 121 8 Eylül 2016 #5 samilc33 dedi: Merhaba arkadaşlar. Benim PC RAM'i 6 GB. 2 GB'lık olanı çıkartıp yerine 8 GB'lık bir RAM takmak istiyorum. MHz'ler farklı olursa sorun olur mu? Eki Görüntüle 186492 Eki Görüntüle 186493 Genişletmek için tıkla... Sıkıntı çıkartabilir. metin2dekisarhoş dedi: En düşük MHz ayarında çalıştırır ama DDR3 olması şart. Genişletmek için tıkla... Yanlış bilgilendirmeyin. Bu karttan karta değişir ve tek veya aynı özellikli RAM' ler için geçerlidir. Anakartını belirtmeden hiçbir şey söyleyemeyiz. Eğer anakartın Pegatron veya Foxconn gibi dandik bir anakartsa kesinlikle çalışmayacaktır.
samilc33 dedi: Merhaba arkadaşlar. Benim PC RAM'i 6 GB. 2 GB'lık olanı çıkartıp yerine 8 GB'lık bir RAM takmak istiyorum. MHz'ler farklı olursa sorun olur mu? Eki Görüntüle 186492 Eki Görüntüle 186493 Genişletmek için tıkla... Sıkıntı çıkartabilir. metin2dekisarhoş dedi: En düşük MHz ayarında çalıştırır ama DDR3 olması şart. Genişletmek için tıkla... Yanlış bilgilendirmeyin. Bu karttan karta değişir ve tek veya aynı özellikli RAM' ler için geçerlidir. Anakartını belirtmeden hiçbir şey söyleyemeyiz. Eğer anakartın Pegatron veya Foxconn gibi dandik bir anakartsa kesinlikle çalışmayacaktır.
Ventus Kai Kilopat Katılım 22 Temmuz 2016 Mesajlar 140 Makaleler 15 Daha fazla Cinsiyet Erkek 8 Eylül 2016 #6 Dostum benim bildiğim ve kullandığım DDR2 sistemede MHZ ler farklı ancak yinede 8 GB alıyorum, sorun yaşamadım şimdiye kadar biraz daha açar mısın ?
Dostum benim bildiğim ve kullandığım DDR2 sistemede MHZ ler farklı ancak yinede 8 GB alıyorum, sorun yaşamadım şimdiye kadar biraz daha açar mısın ?
Recep Baltaş Technopat Tam Bir Technopat'sınız! Katılım 14 Ağustos 2010 Mesajlar 79.065 Makaleler 287 Çözümler 2.269 Yer İstanbul 8 Eylül 2016 #7 Videoda da görülebileceği üzere aynı frekans, hatta aynı model RAM bile birebir aynı değilse sorun olma ihtimali vardır: 20:13 Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak. Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız. Üçüncü taraf çerezlerini kabul et Alıp takabilirsiniz ama mavi ekran vb. sorunlar yaşama ihtimaliniz olduğunu göz önünde bulundurun...
Videoda da görülebileceği üzere aynı frekans, hatta aynı model RAM bile birebir aynı değilse sorun olma ihtimali vardır: 20:13 Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak. Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız. Üçüncü taraf çerezlerini kabul et Alıp takabilirsiniz ama mavi ekran vb. sorunlar yaşama ihtimaliniz olduğunu göz önünde bulundurun...
SideWinder Petapat Sosyal Tayfı Zamanın Tanığı Forumun Hafızası İlk 5 Haneli Mesajınız! Katılım 2 Haziran 2015 Mesajlar 14.289 Makaleler 110 Çözümler 121 8 Eylül 2016 #8 Recep Baltaş dedi: Videoda da görülebileceği üzere aynı frekans, hatta aynı model RAM bile birebir aynı değilse sorun olma ihtimali vardır: 20:13 Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak. Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız. Üçüncü taraf çerezlerini kabul et Alıp takabilirsiniz ama mavi ekran vb. sorunlar yaşama ihtimaliniz olduğunu göz önünde bulundurun... Genişletmek için tıkla... Size katılıyorum. Ben bile MSİ Gaming M5 anakart' da yaşıyorum bu sorunu. Bazen sistem boot etmiyor. Ventus Kai dedi: Dostum benim bildiğim ve kullandığım DDR2 sisteme de MHZ' ler farklı ancak yine de 8 GB alıyorum, sorun yaşamadım şimdiye kadar biraz daha açar mısın? Genişletmek için tıkla... Anakart' dan anakart' a ve RAM modeline göre değişir. Bazı anakart' lar seçicidir. Marka ayrımı bile yapar. Bazı anakart' larsa tüm RAM' leri (desteklediği Mhz aralığında) çalıştırır. Bu konuda problemimi daha iyi anlayabilirsiniz; MSİ Z170 M5 Kingston 16GB HX426C15FBK2/16 RAM Çalışmama Sorunu
Recep Baltaş dedi: Videoda da görülebileceği üzere aynı frekans, hatta aynı model RAM bile birebir aynı değilse sorun olma ihtimali vardır: 20:13 Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak. Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız. Üçüncü taraf çerezlerini kabul et Alıp takabilirsiniz ama mavi ekran vb. sorunlar yaşama ihtimaliniz olduğunu göz önünde bulundurun... Genişletmek için tıkla... Size katılıyorum. Ben bile MSİ Gaming M5 anakart' da yaşıyorum bu sorunu. Bazen sistem boot etmiyor. Ventus Kai dedi: Dostum benim bildiğim ve kullandığım DDR2 sisteme de MHZ' ler farklı ancak yine de 8 GB alıyorum, sorun yaşamadım şimdiye kadar biraz daha açar mısın? Genişletmek için tıkla... Anakart' dan anakart' a ve RAM modeline göre değişir. Bazı anakart' lar seçicidir. Marka ayrımı bile yapar. Bazı anakart' larsa tüm RAM' leri (desteklediği Mhz aralığında) çalıştırır. Bu konuda problemimi daha iyi anlayabilirsiniz; MSİ Z170 M5 Kingston 16GB HX426C15FBK2/16 RAM Çalışmama Sorunu