Farklı MHz 8GB RAM Almak

samilc33

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Benim PC RAM'i 6 GB. 2 GB'lık olanı çıkartıp yerine 8 GB'lık bir RAM takmak istiyorum. MHz'ler farklı olursa sorun olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
En düşük MHz ayarında çalıştırır ama DDR3 olması şart.

Dostum bir fark hisetmezsin ancak DDR3 olması şart.

Merhaba arkadaşlar. Benim PC RAM'i 6 GB. 2 GB'lık olanı çıkartıp yerine 8 GB'lık bir RAM takmak istiyorum. MHz'ler farklı olursa sorun olur mu?

Eki Görüntüle 186492 Eki Görüntüle 186493
Sıkıntı çıkartabilir.

En düşük MHz ayarında çalıştırır ama DDR3 olması şart.
Yanlış bilgilendirmeyin. Bu karttan karta değişir ve tek veya aynı özellikli RAM' ler için geçerlidir.

Anakartını belirtmeden hiçbir şey söyleyemeyiz. Eğer anakartın Pegatron veya Foxconn gibi dandik bir anakartsa kesinlikle çalışmayacaktır.

Dostum benim bildiğim ve kullandığım DDR2 sistemede MHZ ler farklı ancak yinede 8 GB alıyorum, sorun yaşamadım şimdiye kadar biraz daha açar mısın ?

Videoda da görülebileceği üzere aynı frekans, hatta aynı model RAM bile birebir aynı değilse sorun olma ihtimali vardır:

20:13

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Alıp takabilirsiniz ama mavi ekran vb. sorunlar yaşama ihtimaliniz olduğunu göz önünde bulundurun...

Size katılıyorum. Ben bile MSİ Gaming M5 anakart' da yaşıyorum bu sorunu. Bazen sistem boot etmiyor.

Dostum benim bildiğim ve kullandığım DDR2 sisteme de MHZ' ler farklı ancak yine de 8 GB alıyorum, sorun yaşamadım şimdiye kadar biraz daha açar mısın?
Anakart' dan anakart' a ve RAM modeline göre değişir. Bazı anakart' lar seçicidir. Marka ayrımı bile yapar. Bazı anakart' larsa tüm RAM' leri (desteklediği Mhz aralığında) çalıştırır.

Bu konuda problemimi daha iyi anlayabilirsiniz;

MSİ Z170 M5 Kingston 16GB HX426C15FBK2/16 RAM Çalışmama Sorunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…