iPhone 15 şarjı hızlı bitiyor

Eymen Öğüt

Femtopat
Daha fazla  
Pil sağlığım 356 devirde %86, normal gibi fakat pil hızlı bitiyor %86 pile göre. Normal mi? Cihazın hala garantisi var. Servise götürsem pili değişirler mi?
Sürüm:26.1

Son düzenleyen: Moderatör:

iPhone 14 ve daha önceki modeller için piller, ideal koşullar altında 500 tam şarj döngüsü boyunca orijinal kapasitelerinin %80'ine kadarını koruyacak şekilde tasarlanmıştır. iPhone 15 modellerinin pilleri, ideal koşullar altında 1000 tam şarj döngüsü boyunca orijinal kapasitelerinin %80'ine kadarını koruyacak şekilde tasarlanmıştır. Gerçek pil performansı, iPhone'un düzenli olarak nasıl kullanıldığı ve şarj edildiği de dahil olmak üzere birden fazla değişkene bağlıdır. İki yıllık garanti, Türkiye'deki tüketici kanunu kapsamındaki haklara ek olarak arızalı bir pil için servis işlemlerini de kapsar. Garanti kapsamı dışındaki durumlarda Apple tarafından pil servis hizmeti verilir. Fiyatlar ve şartlar değişiklik gösterebilir.

Apple, sitesinde 15 ve üstünün 1000 döngüde %80 kapasiteyi koruyacağını belirtmiş. Biraz fazla gitmiş sizinki bence ama garanti kapsamına gireceğini sanmıyorum. Ekran süreniz kaç saat?

iPhone 14 ve daha önceki modeller için piller, ideal koşullar altında 500 tam şarj döngüsü boyunca orijinal kapasitelerinin %80'ine kadarını koruyacak şekilde tasarlanmıştır. iPhone 15 modellerinin pilleri, ideal koşullar altında 1000 tam şarj döngüsü boyunca orijinal kapasitelerinin %80'ine kadarını koruyacak şekilde tasarlanmıştır. Gerçek pil performansı, IPhone'un düzenli olarak nasıl kullanıldığı ve şarj edildiği de dahil olmak üzere birden fazla değişkene bağlıdır. İki yıllık garanti, Türkiye'deki tüketici kanunu kapsamındaki haklara ek olarak arızalı bir pil için servis işlemlerini de kapsar. Garanti kapsamı dışındaki durumlarda Apple tarafından pil servis hizmeti verilir. Fiyatlar ve şartlar değişiklik gösterebilir.

Apple, sitesinde 15 ve üstünün 1000 döngüde %80 kapasiteyi koruyacağını belirtmiş. Biraz fazla gitmiş sizinki bence ama garanti kapsamına gireceğini sanmıyorum. Ekran süreniz kaç saat?

Pil sağlığı 79 olduğunda garantisi devam ediyorsa ve 1000 döngü altındaysa doğrudan garantiye giriyor. Benim de 15 Pro Max 400 döngüde pil 88, benim de hızlı gitti.

Pil sağlığı 79 olduğunda garantisi devam ediyorsa ve 1000 döngü altındaysa doğrudan garantiye giriyor. Benim de 15 Pro Max 400 döngüde pil 88, benim de hızlı gitti.
2 yıl süre içinde %80 altına düşerse tabii götürebilir fakat şu an erken onu demek istedim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı