Farklı model RAM sorun çıkarır mı?

Ayhankazgın14

Decapat
Katılım
29 Ocak 2021
Mesajlar
388
Çözümler
1
Selamlar. Geçen babama RAM aldırmıştım ama model farklı geldi, iade ettik. Parayı geri aldık ama babam bu son şansındı, bir daha alamazsın dedi sanki benim suçum varken.:(
Harçlıklarımı biriktiripucuz olsun diye Letgo'dan RAM aramaya başladım ama 2. el RAM'ler benim RAM'im ile aynı değil. Acaba markası değişikse bir şey olur mu? CL değeri farklı ise bir sorun olur mu? MHz farklı ise bir sorun olur mu? GB farklı ise bir sorun olur mu? Bir de bir arkadaş RAM teknolojilerinden bahsetti. Bir şeyi desteklerse ya da desteklemezse o PC açılmazmış. Ne dediğini tam hatırlamıyorum ama teknolojilerden bahsetmişti. Böyle bir şey var mı cidden?
 
Çip farklı olsa da uyumsuzluk olmaz. (Diğer CL, MHz ve DDR değerli aynı ise) Ama tabii ki her zaman bir mavi ekran şansı vardır. Zaten aynı çipli RAM bulmak zor.
Aynı olursa çip aynı oluyor zaten (Model)
 
Hocam sorunda o 15-20 yıllık RAM'in aynısını bulamadım ayrıca 2.ellerdede yok ben bir de ben internette birbirinden çok farklı RAM'lerin aynı anda kullanılabildiğini gördüm?
Hocam kullanırsın ama Mavi ekran yeme ihtimalin çok.
Yardım etmeye çalışmaktan ziyade çok bilmişlik taslamaya çalışıyor. Çipten kastığı ne merak ediyorum harbiden. MHz, CL değerleri aynı şekilde birkaç marka üretemiyor mu? Ciddiyim gece gece kafam yandı.
Benim de hocam. Bir de gülücük atmış ya :D.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı