Farklı modemde hız düşüyor

heavyy26

Hectopat
Telekomun kampanya dahilinde verdiği ücretsiz TP-link marka modemi kullandığımda internet hızımı 24mbps olarak kullanabiliyorum.

Fakat elektronik marketlerden aldığım Zyxel ve Airties modem ile internete bağlanmak istediğimde hızım 2 Mbps'ye düşüyor.

Hızım 2 Mbps düştüğünde telekomun verdiği TP-link 9970 modemi bağladığımda hızım tekrar 24 Mbps'ye çıkıyor.

Sebebi ne olabilir sizce?

Telekom un verdiği tplink modem de hızım gayet normal. 24mbps.
Elektronik mağazalarından aldığım Airties marka modem ile internete bağlandığımda hızım 2mbps oluyor.
Elektronik mağazalarından aldığım Zyxel marka modem ile internete bağlandığımda hızım 2mbps oluyor.

Dosya Ekleri

• tp-min-min.jpg
    tp-min-min.jpg
    896,1 KB · Görüntüleme: 75
  • airties.jpg
    airties.jpg
    953,2 KB · Görüntüleme: 75
  • zyxel.jpg
    zyxel.jpg
    598,1 KB · Görüntüleme: 72
Son düzenleme:
Bazı modemler hat değerlerinizi düşürebiliyor. Bu modemin kalitesizliğinden kaynaklanıyor. Fakat airties ve zyxel modemlerinde bu kadar düşüş söz konusu olmamalı. Büyük bir ihtimal modemin profil ayarlarında bozukluk olabilir. Ayrıca tp-link modem de kötü bir modem değil kullanabilirsiniz.

Bazı modemler hat değerlerinizi düşürebiliyor. Bu modemin kalitesizliğinden kaynaklanıyor. Fakat airties ve zyxel modemlerinde bu kadar düşüş söz konusu olmamalı. Büyük bir ihtimal modemin profil ayarlarında bozukluk olabilir. Ayrıca tp-link modem de kötü bir modem değil kullanabilirsiniz.

TpLink modemi kullanmak istemiyorum, sonuçta ücretsiz modem, uzaktan erişim sağlayan tr-069 portu açık, bana güvenli gelmiyor.
Diğer iki modem airties ve zyxel de yeni ve arızasız ürünler. Bir türlü bu sorunu çözemedim.
Bu konuda uzman bir arkadaş yardımcı olursa çok sevinirim.

TpLink modemi kullanmak istemiyorum, sonuçta ücretsiz modem, uzaktan erişim sağlayan tr-069 portu açık, bana güvenli gelmiyor.
Diğer iki modem airties ve zyxel de yeni ve arızasız ürünler. Bir türlü bu sorunu çözemedim.
Bu konuda uzman bir arkadaş yardımcı olursa çok sevinirim.
Öncelikle hangi modemi kullanacaksiniz ? Kullanacağınız modemin dsl ayarlarıni gösterir misiniz ?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı