Çözüldü Farklı odada ping ve yavaş internet sorunu router ile nasıl çözülür?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Pewpew

Hectopat
Şu anda odamda bir laptop kullanıyorum. Laptopun odamda durduğu masa, modeme 2 duvar ve yaklaşık 10 metre uzaklıkta. Bu da Wi-Fi hızımı oldukça yavaşlatıyor. YouTube’dan video izlerken bazen yükleme hızı, videonun hızına yetişemiyor. Oyun, ping yüzünden asla oynayamıyorum; yerimi değiştirmem gerekiyor (online rekabetçi oyunlar oynamıyorum, bazen arkadaşlarımla co-op oyunlar oynuyorum). Yakında masaüstü sistem alacağım. Sistemin anakartında Wi-Fi özelliği yok. Başta USB Wi-Fi adaptör alırım, sıkıntı olmaz diyordum fakat tereddütte kaldım. Ethernet kablosunu, modem uzakta olduğu için çekemiyorum. Aynı odaya bir router alsam, router’ı modeme Wi-Fi ile bağlasam ve router’dan da Ethernet kablosu çeksem nasıl olur diye düşündüm. Sizin tavsiyeleriniz nelerdir?

Çözüm
Arada kalan odaya bir repeater alırsanız, bağlantınız önemli ölçüde iyileşecektir. Ben yan odadan Wi-Fi 5 bir USB adaptörü ile kablolu ile aynı performansı alıyorum.
Arada kalan odaya bir repeater alırsanız, bağlantınız önemli ölçüde iyileşecektir. Ben yan odadan Wi-Fi 5 bir USB adaptörü ile kablolu ile aynı performansı alıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Repeaterlarda Ethernet özelliği var mı peki?

Olan var olmayan var. İhtiyaca göre tercih edebilirsiniz. Fakat eğer bir oda öteye koyacaksanız kablolu olarak bilgisayara bağlamanın manası yok.

Olan var olmayan var. İhtiyaca göre tercih edebilirsiniz. Fakat eğer bir oda öteye koyacaksanız kablolu olarak bilgisayara bağlamanın manası yok.
Anakartta wifi özelliği olmadığı için usb wifi adaptör almak gerekiyor. Eğer yan odaya koyacaksam ethernet kablosu çekmekte sıkıntı olmaz. Bu anlamda sormuştum.

Anakartta wifi özelliği olmadığı için usb wifi adaptör almak gerekiyor. Eğer yan odaya koyacaksam ethernet kablosu çekmekte sıkıntı olmaz. Bu anlamda sormuştum.
Yine çekin ama kablosuz ile bir farkı olmayacaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı