Farklı Power kabloları anakart yakar mı?

tmega

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam.
Bilgisayar konuları hakkında bizleri üzen bir durum var.
Asılda bu konuyu açma amacım farklı Power kablolarının aynı marka olmayınca Power'i yaktığı söylentisi...
Diyelim ki.

1708386940702.jpeg

Böyle bir PCI-e kablosu.
Ve yine.

IMG_20240220_025314.jpg

Böyle bir PCI kablosu.

Bunların ikisi farklı kablolar ama aynı işlevi görüyor tanısındayım.
Gerçekten böyle bir şey yaşayan var mı illa biz örneğin. Rm 1000X - 1000W Power kablosunu EVGA 850W'da kullanamayacak mıyız? (sorum buydu)

2- veya1.resimde olduğu gibi diğer kabloda siyah olsa ama farklı markaların PCI-e kablosu olsa yine sorun çıkartır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
PCI-e güç soketlerinin ekran kartı tarafı standarttır, tüm PSU'larda böyledir, ama modüler PSU tarafına taktığınız soketlerin uyumluluk garantisi yok, markaya özel bağlantı olabiliyor, PSU pin out bilgilerine bakıp karşılaştırılması lazım, aksi durumda donanımlar zarar görür.

PCI-e güç soketlerinin ekran kartı tarafı standarttır, tüm PSU'larda böyledir, ama modüler PSU tarafına taktığınız soketlerin uyumluluk garantisi yok, markaya özel bağlantı olabiliyor, PSU pin out bilgilerine bakıp karşılaştırılması lazım, aksi durumda donanımlar zarar görür.
tamam kabloların üzerinde 80derece 300V yazıyo bazılarıda komple siyah bişey yazmıyo zaten kablolar çok benziyo birbirine sanırım önemli olan çıkışlardan kaç w çıktığı kaldı ki standar demişsiniz. O halde çıkmaz olarak düşünüyorum devam. Sağolun değerli yorumlarınız için.

Standart olur hocam sıkıntı çıkmaz.
çok teşekkür ederim hocam.

Tamam kabloların üzerinde 80derece 300V yazıyor bazıları da komple siyah bir şey yazmıyor zaten kablolar çok benziyor birbirine sanırım önemli olan çıkışlardan kaç W çıktığı kaldı ki standar demişsiniz. O halde çıkmaz olarak düşünüyorum devam. Sağ olun değerli yorumlarınız için.

Hayır tam tersi sorun çıkar diyorum, Corsair'in bile kendi PSU'larında pin değişikliği oluyor, bir moduler PSU'nun kablosu diğerine uymuyor öyle olursa ekran kartını yakarsınız.

PSU çıkışlarını, pinlerini karşılaştırmadan takmayın o kabloyu.

Hayır tam tersi sorun çıkar diyorum, Corsair'in bile kendi PSU'larında pin değişikliği oluyor, bir moduler PSU'nun kablosu diğerine uymuyor öyle olursa ekran kartını yakarsınız.

tamamdır hocam dikkate alacağım

Revize ediyorum mesela Corsairin RM1000X - RM850X - RM750X - RM650X - RM550X / Cpu kablolarını aynı diye bi mağaza
  • 2. Application: The power supply cables are only for RMX Series RM550X RM650X RM750X RM850X RM1000X Modular Power.
Bu şekilde amazonda satıyor. Bir sorun olsa buna müsade etmeyebilirleri diye düşünüyorum yoksa sadece marka aynı diye mi bu şekilde satıyolar heralde bişey olmayacaktır hocam. Yine herhangi bir tecrübemde sizlerle paylaşacağım. Saygılarımla.

Son düzenleme:
Tamamdır hocam dikkate alacağım

Revize ediyorum mesela Corsair'in RM1000X - RM850X - RM750X - RM650X - RM550X / CPU kablolarını aynı diye bir mağaza
  • 2. Application: The Power Supply cables are only for RMx Series RM550X RM650X RM750X RM850X RM1000X Modular Power.
Bu şekilde Amazon'da satıyor. Bir sorun olsa buna müsaade etmeyebilirleri diye düşünüyorum yoksa sadece marka aynı diye mi bu şekilde satıyolar herhalde bir şey olmayacaktır hocam. Yine herhangi bir tecrübemde sizlerle paylaşacağım. Saygılarımla.

Hepsi RM PSU, seriye göre uyumu oluyor farklı seride değişiyor, siz Corsair kabloyu EWGA'ya takmayı düşünüyorsunuz, bu durumla alakasız.

Şöyle bir konuda konuşmuştuk zamanında. İşinize yararsa diye bırakayım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı