Kullandığım iki cihazda bunu fark ettim. Örneğin iPhone XR vs XS kullanırken bir sorun yokken iPhone SE (2020) ve 7 Plus kullanırken telefonda internetin (Wi-Fi) bariz bir şekilde yavaşladığını gördüm. Hepsi aynı ev internetinde kullanıldı. Bunun belirli bir sebebi olabilir mi?
Kullandığım iki cihazda bunu fark ettim. Örneğin iPhone XR vs XS kullanırken bir sorun yokken iPhone SE (2020) ve 7 Plus kullanırken telefonda internetin (Wi-Fi) bariz bir şekilde yavaşladığını gördüm. Hepsi aynı ev internetinde kullanıldı. Bunun belirli bir sebebi olabilir mi?
Yanlış bilgi (iPhone 7 Plus ve iPhone XR model telefonların Wi-Fi entegresi farklı değildir)
Wi-Fi kartı X ve XR'da daha güçlü olduğu için daha iyi performans gösterir. Mesela bende iPhone 5 ile iPhone 6 var diyelim, iPhone 6 ile iPhone 5'in Wi-Fi kartları farklıdır. Bu yüzden internet hızında değişiklik gözlemlenebilir. Konuyu çözüm olarak işaretlerseniz sevinirim.
Wi-Fi kartı X ve XR'da daha güçlü olduğu için daha iyi performans gösterir. Mesela bende iPhone 5 ile iPhone 6 var diyelim, iPhone 6 ile iPhone 5'in Wi-Fi kartları farklıdır. Bu yüzden internet hızında değişiklik gözlemlenebilir. Konuyu çözüm olarak işaretlerseniz sevinirim.
2.4 Ghz bandını kullanıyorum. İnternetim 24Mbps fakat speedtest yaptığımda değerin 24ten 15e düştüğünü gördüm. 5Ghz daha mı sağlıklı olur bilmiyorum. Hangisini kullanayım mobil cihazlarda?
Dostum bir XS ile 7 Plus'un Wi-Fi kartları farklı olsun tamam ama SE hepsine göre güncel bir cihaz onda da mı eski bir kart bulunuyor?
2.4 GHz bandını kullanıyorum. İnternetim 24Mbps fakat Speedtest yaptığımda değerin 24'ten 15e düştüğünü gördüm. 5GHz daha mı sağlıklı olur bilmiyorum. Hangisini kullanayım mobil cihazlarda?