Farklı telefonlarda farklı internet hızı var

Cyrexl

Kilopat
Daha fazla  
Kullandığım iki cihazda bunu fark ettim. Örneğin iPhone XR vs XS kullanırken bir sorun yokken iPhone SE (2020) ve 7 Plus kullanırken telefonda internetin (Wi-Fi) bariz bir şekilde yavaşladığını gördüm. Hepsi aynı ev internetinde kullanıldı. Bunun belirli bir sebebi olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullandığım iki cihazda bunu fark ettim. Örneğin iPhone XR vs XS kullanırken bir sorun yokken iPhone SE (2020) ve 7 Plus kullanırken telefonda internetin (Wi-Fi) bariz bir şekilde yavaşladığını gördüm. Hepsi aynı ev internetinde kullanıldı. Bunun belirli bir sebebi olabilir mi?

Hangi hızları alıyorsun, Wi-Fi sürümm farkı veya 2.4 ve 5GHz bandını kullanıyor olabilirsiniz.

Yanlış bilgi (iPhone 7 Plus ve iPhone XR model telefonların Wi-Fi entegresi farklı değildir)
Wi-Fi kartı X ve XR'da daha güçlü olduğu için daha iyi performans gösterir. Mesela bende iPhone 5 ile iPhone 6 var diyelim, iPhone 6 ile iPhone 5'in Wi-Fi kartları farklıdır. Bu yüzden internet hızında değişiklik gözlemlenebilir. Konuyu çözüm olarak işaretlerseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Wi-Fi kartı X ve XR'da daha güçlü olduğu için daha iyi performans gösterir. Mesela bende iPhone 5 ile iPhone 6 var diyelim, iPhone 6 ile iPhone 5'in Wi-Fi kartları farklıdır. Bu yüzden internet hızında değişiklik gözlemlenebilir. Konuyu çözüm olarak işaretlerseniz sevinirim.
Dostum bir XS ile 7 Plus’un wifi kartları farklı olsun tamam ama SE hepsine göre güncel bir cihaz onda da mı eski bir kart bulunuyor?

Hangi hızları alıyorsun, Wi-Fi sürümm farkı veya 2.4 ve 5GHz bandını kullanıyor olabilirsiniz.
2.4 Ghz bandını kullanıyorum. İnternetim 24Mbps fakat speedtest yaptığımda değerin 24ten 15e düştüğünü gördüm. 5Ghz daha mı sağlıklı olur bilmiyorum. Hangisini kullanayım mobil cihazlarda?

Dostum bir XS ile 7 Plus'un Wi-Fi kartları farklı olsun tamam ama SE hepsine göre güncel bir cihaz onda da mı eski bir kart bulunuyor?

2.4 GHz bandını kullanıyorum. İnternetim 24Mbps fakat Speedtest yaptığımda değerin 24'ten 15e düştüğünü gördüm. 5GHz daha mı sağlıklı olur bilmiyorum. Hangisini kullanayım mobil cihazlarda?

24 Mbps 2.4 GHz ile kullanabilirsin sorun olmaz evdeki tüm cihazları kapatıp dener misin?

24 Mbps 2.4 GHz ile kullanabilirsin sorun olmaz evdeki tüm cihazları kapatıp dener misin?
Aktif olarak birçok cihazda internet kullanılıyor fakat diğer cihazlarda bu bir sorun olmuyordu açıkçası. Denerim.

Edit: Yalnızca tv internetini kullanmayı kestiğimde dahi düzeldi. Çok fazla cihaz kullanımından dolayı oluyor sanırım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı