Farming Simulator 22'de FPS düşüşü oluyor

İşletim sistemi
Windows 11

DÜNDAR_ALEMDAR

Decapat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
RAM
16 GB 4800 MHZ
Ekran kartı
RX 6550M 4 GB
Anakart
LAPTOP
İşlemci
Ryzen 5 7535HS
Merhaba, sistemim iyi fakat Farming Simulator 22'te FPS düşmesi yiyorum ve oyunu keyifli oynayamıyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:

FS22 ve FS25 bu iki seri tabiri caizse optimizasyon özürlüsü, DirectX 12'ye alıp deneyin.

Hocam bayağı önceden bende oynadım FPS düşmesi çoktu fakat DirectX 12'ye alınca azaldı bir de işlemcim eski olduğu için Görev Yöneticisi'nden oyunu seçip benzeşmeyi ayarla deyip 8C 16t işlemcim olduğu için tiklerin hepsini kaldırıp sadece ilk 8 ya da 6'yı seçiyordum çok azalıyordu ama dediğim gibi oyun optimizasyon özürlüsü. Grafik ayarlarını bir tık arttırmayı deneyin. İç kameraya geçerken illaki ilk seferde hep takılıyor bu oyunun problemi zaten.

Hocam Fortnite da da aynı sorun var. Onu nasıl çözebilirim?

Hocam Fortnite da da aynı sorun var. Onu nasıl çözebilirim?

Hocam oyun içinde MSI Afterburner üzerinden sistem sıcaklıklarını kontrol edin aşırı ısınma genelde FPS düşmesi yapıyor. Isınma sorununuz var ise laptop soğutucu ya da macun değişimi ile bir nebze azaltılabilir.

Hocam işlemci sıcaklığı yüksek fakat ben Valorant ve CS 2 oynarken sıkıntı yaşamıyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sıcaklıklar biraz yüksek gibi ama ısı kaynaklı değil yediğiniz FPS droplar. Riva tuner üzerinden 40 FPS sabitlemeyi dener misiniz?

Sıcaklıklar biraz yüksek gibi ama ısı kaynaklı değil yediğiniz FPS droplar. Riva tuner üzerinden 40 FPS sabitlemeyi dener misiniz?

Denedim hocam fakat değişmedi.

@omer35kaya hocam acaba ekran ölçek %125 olarak gözüküyor sorun ondan olabilir mi?

Son düzenleme:
Denedim hocam fakat değişmedi.

@omer35kaya hocam acaba ekran ölçek %125 olarak gözüküyor sorun ondan olabilir mi?

Eki Görüntüle 2365570

Hayır hocam o ekran ölçeği Windows'taki simgelerin ve başlat çubuğunun boyutunu değiştiriyor, sizin sorununuzla bir alakası yok. İnternetten bazı FPS düşmesi fix videolarına bakıp aynılarını yapabilirsiniz ama illaki arada FPS düşmesi olacaktır dediğim gibi optimizasyonu berbat düşük sistemlerde yağ gibi akan bir oyun değil maalesef. Grafik ayarlarını en düşüğe ya da en yükseğe alıp deneyin ufak bir fark yaratacak ama yine drop olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…