Farming Simulator 22'de FPS düşüşü oluyor

İşletim sistemi
Windows 11

DÜNDAR_ALEMDAR

Decapat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
RAM
16 GB 4800 MHZ
Ekran kartı
RX 6550M 4 GB
Anakart
LAPTOP
İşlemci
Ryzen 5 7535HS
Merhaba, sistemim iyi fakat Farming Simulator 22'te FPS düşmesi yiyorum ve oyunu keyifli oynayamıyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet sizin işlemciniz daha performansı hocam ama arkadaşınızın ya da sizin oyununuzun korsan olma ihtimali var mı acaba? En iyi karşılaştırmayı yan yana getirip aynı ayarlarda deneyerek yapabilirsiniz. Windows güç seçeneklerini yüksek performansa alıp deneyin.

Epicten aldım ücretsiz iken hocam.

Windows güç ayarları en iyi performans ta kullanıyorum.

Son düzenleme:
Epicten aldım ücretsiz iken hocam.

Windows güç ayarları en iyi performans ta kullanıyorum.

Hocam dediğim gibi en iyi karşılaştırmayı iki laptopu yan yana getirip MSI Afterburner açıkken yapabilirsiniz. Hocam sizin işlemciniz güçlü bir işlemci oyunu DirectX 11 yapıp dener misiniz? Başka oyunlarda da FPS drop yiyor musunuz? 95 derece işlemci sıcaklığı için normal dedim fakat AMD'ye göre işlemcinizin Max çalışma sıcaklığı 95 dereceymiş zaten yapabilirseniz balkonda veya soğuk bir alanda deneyin derecede düşme veya FPS dropda düzelme olacak mı gözlemleyin. Biraz araştırma yaptım işlemciniz neredeyse desktop R5 5600 gücünde FPS drop yemeniz hiç normal değil. Cpu-z indirip işlemci benchmark testi yapıp resim atarmısınız.

Hocam dediğim gibi en iyi karşılaştırmayı iki laptopu yan yana getirip MSI Afterburner açıkken yapabilirsiniz. Hocam sizin işlemciniz güçlü bir işlemci oyunu DirectX 11 yapıp dener misiniz? Başka oyunlarda da FPS düşmesi yiyor musunuz? 95 derece işlemci sıcaklığı için normal dedim fakat AMD'ye göre işlemcinizin Max çalışma sıcaklığı 95 dereceymiş zaten yapabilirseniz balkonda veya soğuk bir alanda deneyin derecede düşme veya FPS dropda düzelme olacak mı gözlemleyin. Biraz araştırma yaptım işlemciniz neredeyse desktop R5 5600 gücünde FPS düşmesi yemeniz hiç normal değil.

Hocam Valorant ve CS 2 onlarda işlemci sömüren oyunlar onlarda da eminim ki 95 dereceye kadar çıkıyordur ancak drop vesaire olmuyor onlar DX 11 de çalışıyor ki FS 22 de DX 11 de çalışıyor.

Hocam Valorant ve CS 2 onlarda işlemci sömüren oyunlar onlarda da eminim ki 95 dereceye kadar çıkıyordur ancak drop vesaire olmuyor onlar DX 11 de çalışıyor ki FS 22 de DX 11 de çalışıyor.

Hocam CPU-Z benchmark yapıp resim atabilir misiniz, mümükünse cinebech R23 multi Core benchmark da yapıp atabilirseniz güzel olur.

Buyurun hocam.

Dosya Ekleri

• resim_2024-12-03_211413517.png
    resim_2024-12-03_211413517.png
    7,6 KB · Görüntüleme: 21

Değerleriniz gayet iyi diğer oyunlarda da FPS düşmesi yemiyorsanız işlemci sıcaklığındanda kaynaklanmıyor. Şu an hangi DirectX sürümünü kullanıyorsanız 11 SE 12 12 ise 11e geçip bir süre oynayın çünkü dediğiniz gibi oyun 5 dk durunca rahatlıyor ben sizinkinden çok daha düşük bir sistem ile oynuyordum kasmadan ayarlarım ortadaydı 35 40 FPS ama çok fazla drop yemiyordum. 1 1.5 sene öncesinden bahsediyorum son zamanlarda hiç denemedim artık oyuna güncelleme getire getire şişirdilerse bilemiyorum. Güç ayarlarınızı dengeli olarak ayarlayıp performansınızı çok az ama sıcaklıklarınızı ciddi derecede düşürebilirsiniz.

Değerleriniz gayet iyi diğer oyunlarda da FPS düşmesi yemiyorsanız işlemci sıcaklığındanda kaynaklanmıyor. Şu an hangi DirectX sürümünü kullanıyorsanız 11 SE 12 12 ise 11e geçip bir süre oynayın çünkü dediğiniz gibi oyun 5 dk durunca rahatlıyor ben sizinkinden çok daha düşük bir sistem ile oynuyordum kasmadan ayarlarım ortadaydı 35 40 FPS ama çok fazla drop yemiyordum. 1 1.5 sene öncesinden bahsediyorum son zamanlarda hiç denemedim artık oyuna güncelleme getire getire şişirdilerse bilemiyorum. Güç ayarlarınızı dengeli olarak ayarlayıp performansınızı çok az ama sıcaklıklarınızı ciddi derecede düşürebilirsiniz.

Hocam yani ekran kartta 1080p çok yüksekte 90 100 arası FPS veriyor nasıl drop yiyorum anlamak güç açıkçası.

Hocam yani ekran kartta 1080p çok yüksekte 90 100 arası FPS veriyor nasıl drop yiyorum anlamak güç açıkçası.

Maalesef oyun çok berbat bir optimizeye sahip sizinle aynı işlemciye sahip fakat ekran kartı sizinkinden güçlü bir test videosu görüldüğü gibi onda da FPS düşmesi mevcut
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam bu arada videodaki kadar akıcı oynayamıyorsanız ayarları biraz düşürmeyi deneyin videoda gördüğünüz üzere 4 GB VRAM kullanıyor sizde VRAM sınırına takılıp ekstradan FPS düşmesi yiyor olabilirsiniz.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı