Farming Simulator 22'de FPS düşüşü oluyor

İşletim sistemi
Windows 11

DÜNDAR_ALEMDAR

Decapat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
RAM
16 GB 4800 MHZ
Ekran kartı
RX 6550M 4 GB
Anakart
LAPTOP
İşlemci
Ryzen 5 7535HS
Merhaba, sistemim iyi fakat Farming Simulator 22'te FPS düşmesi yiyorum ve oyunu keyifli oynayamıyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:

Yok hocam VRAM kullanımı %79 gözüküyor.

Hocam Epic'te brotato denen bir oyun var ücretsiz olmuştu onu oynarken oyunun başında da donma oldu.

Son düzenleme:
Hocam donmadan kastınız PC donmasımı oyunun donması mı? PC donuyorsa format atmayı deneyin.

Yok hocam PC donması değil oyun donuyor.

Hocam donmadan kastınız PC donmasımı oyunun donması mı? PC donuyorsa format atmayı deneyin.

@omer35kaya hocam acaba ben driverı AMD sitesinin üzerinden indirdiğim için mi oluyor? Çünkü ekran kartın driverı Windows'tan iniyor adrenalin ile birlikte.

Son düzenleme:
Yok hocam PC donması değil oyun donuyor.

@omer35kaya hocam acaba ben driverı AMD sitesinin üzerinden indirdiğim için mi oluyor? Çünkü ekran kartın driverı Windows'tan iniyor adrenalin ile birlikte.

Hocam AMD GPU driverları hakkında pek fazla bir bilgim yok fakat Windows'un yüklemesindense sizin AMD'nin kendi sitesinden indirip kurmanız daha faydalı bana göre. Oyunun bir sefere mahsus donmasını falan kafanıza takmayın oyun donuyor diye ya da optimize sorunlu bir oyunda FPS düşmesi yaşıyorsunuz diye bunlar donanımınızda bir sorun olduğu anlamına gelmez. He kafam rahat olsun diyorsanız temiz bir format atıp son sürüm driverları yüklemenizi öneririm, ama dediğim gibi şu anlık sisteminizde fark edebildiğim bir problem göremedim.

Peki hocam teşekkürler

@omer35kaya Hocam dün gece tekrar Windows 11 kurdum fakat değişmiyor.

@omer35kaya hocam yani nerede sorun var anlamıyorum. RAM de yeterli. Disk gayet hızlı. Ekran kartı çoğu oyunu 60 FPS üzeri oynatıyor. İşlemci gayet iyi.

Son düzenleme:

Hocam sanırım siz FS22'deki stutter sorununu FPS düşmesi olarak algılıyorsunuz. FPS düşmesi örneğin FPS'in 70 80'den 10a düşüp 1sn takılıp tekrar yükselmesine denir, stuttering ise FPS'in 80 90'dan 60 70e düştüğüne yarattığı 0.1mslik takılmaya denir. Stuttering FS22 oyununda bulunan büyük bir sorun test videoları izleyin onlarda bile 100 110 FPS'lerden 70'lere düşüyor ve takılma yaratıyor. Bunu en aza indirmek isterseniz eğer 80 90 FPS alıyorsanız fpsinizi 30 40a sabitleyip bir nebze azaltabilirsiniz bunun bir çözümü yok maalesef.

Peki hocam brotato oyunu en kötü PC de çalışabilecek bir oyun fakat oyuna her zaman girdiğimde ilk takılma oluyor sonra düzeliyor shader cache sıfırlamama rağmen.

Peki hocam brotato oyunu en kötü PC de çalışabilecek bir oyun fakat oyuna her zaman girdiğimde ilk takılma oluyor sonra düzeliyor shader cache sıfırlamama rağmen.

Oyunun açılırken anlık donup tekrar düzelmesi sisteminizde sıkıntı olduğunu göstermez, oyunu oynarken oyun içi FPS 80 100'den 10a düşüyorsa sistemizde sorun var demektir.

Hocam donma dediğim böyle bir şey donma mı drop mu bilmiyorum

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu anormal bir şey değil hocam sadece ufak bir stutter giriyor o esnada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…