Fas'a giderken aşı olmak gerekir mi?

Yazın Pegasus'dan kazandığım gidiş dönüş bedava biletlerini Fas yolunda harcamaya karar verdim. 17-27 Ocak tarihlerinde gidiş ve dönüş biletim var. Bildiğim kadarıyla aşı olmak zorunlu değil fakat yine de olmam gerekir mi? Gerekirse hangi aşılar ve İstanbul'da nerelerde olunur?
Daha önce Balkan Ülkeleri ve Avrupa dışında yurt dışına gitmedim. Kuzey Afrika tecrübeleri olan paylaşabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Amacım sizi korkutmak değil fakat Fas bildiğim kadarıyla tehlikeli bir ülke. En son iki İskandinavyalı turist hanımefendi, IŞİD tarafından vahşice katledilmişti ve videosu uzun süre dolaşmıştı. Üstelik hanımefendiler İslamofobi'ye karşılardı.

Başlığa cevap olarak, evet gerekli. Sıtma yüzünden ölebilirsiniz.

Amacım sizi korkutmak değil fakat fas bildiğim kadarıyla tehlikeli bir ülke. En son iki iskandinavyalı turist hanımefendi, ışid tarafından vahşice katledilmişti ve videosu uzun süre dolaşmıştı. Üstelik hanımefendiler islamofobi'ye karşılardı.

Başlığa cevap olarak, evet gerekli. Sıtma yüzünden ölebilirsiniz.
2 Erkek 1 kız olarak gidiyoruz. Hepimiz müslümanız ve birimiz arapça biliyor. Tehlikeli yerler olduğunun farkındayım böyle yerler İstanbul'da da var. Ara sokaklar yerine turistik yerlere gitmeyi planlıyoruz.
Sadece sıtma aşısı mı olmam gerekiyor? Bu aşı sağlık ocağı veya devlet hastanesinde olunuyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence Fas'a gitmeyin, çok tehlikeli bir ülke. Başka bir ülkeye gidebilirseniz daha iyi olur, örneğin ucuz olarak Bulgaristan veya Gürcistan tercih edebilirsiniz.

Sonucu çok kötü bitebilir, eğer giderseniz ve başınıza bir olay gelirse hiçbirisi ceza vb. almaz. Canınızdan kıymetli değil, boşverin Fas'ı.

Bana biraz abartıldı gibi geldi. Ekşi Sözlükte bu sene gidip gezen çok kişi var. Orada başına bir şey gelme ihtimali ile sokağa çıkınca başına bir şey gelme ihtimali aynı geliyor bana. Mesela köyde şort giydiği için köylüler tarafından tehdit edilenler olmuş Fas'ta. Türkiye'de olsa farklı mı olurdu? Çok merak ediyorsan gidebilirsin bence.

Sadece turistik bölgeler ve çöl turu yapmayı planlıyoruz. Tehlikeli yerlerde lokallerle işim olmaz. Kişi başı yaklaşık 2500-3000TL lik bileti bedava aldık ve geri iadesi yok. Vizemin süresi bittiği için AB ülkelerine gidemiyorum. Bilet ücretsiz olunca en pahalı uçuşla değerlendirelim dedik.
Gidip tek parça dönen birileri varsa tecrübelerini yazabilir mi :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı