Fast Ethernet 100Mbps pakette 94Mbps limiti

Yer
Bunker
Daha fazla  
Meslek
Software Developer
Merhaba,

FTTB bağlantı kullanıyorum ve binamda bulunan cihazın Fast Ethernet modunda çalıştırılmasından dolayı 100Mbps paketimde 94Mbps alabiliyorum. Aslında 100Mbps'in sunduğu hızlara IDM ile erişebiliyorum, 12.5Mb/s, ama SpeedTest'lerde aşağıdaki gibi sonuç alıyorum.
Bununla ilgili talepte bulunsam, çözüm sunulabilir mi? Nasıl bir yol izlemeliyim?

100 Mbps pakette; 90-100 Mbps arası ideal olarak tanımlanır. En azından TT müşteri temsilcisi bana böyle söylemişti.
Zaten bizim şuan mevcut durumumuzda olması gerekeni alıyoruz. Bahsettiğim konu çok farklı benim.

Zaten bizim şuan mevcut durumumuzda olması gerekeni alıyoruz. Bahsettiğim konu çok farklı benim.
O zaman arkadaşın dediği gibi, sunucu ile alakalıdır. Mesela İstanbul TurkNet veya Comnet sunucusunu seçin. Gerçek değerleri gorebilirsiniz. Ben bağlantı tipini Multi yerine Single seçtiğimde almam gereken değere ulaşmıştım. Tavsiye ederim.

Hani herşey destekliyor. Neden yani? Alt tarafı mod değişimi yapılacak fazlası değil.
Çünkü TT çalışanları cahil(cahil derken konu hakkında çalışıyorsa elleme kafasında) ve kullanıcıları göz ardı ediyor.

MDU'nun yanana bile gelmeden yapacakları 2 tıklamanın firmaya ne zararı olabilir ki?

Konuyu açma sebebim, bununla ilgili başvuru yapsam destek alabilir miyim? Nasıl bir süreç izlemem gerekiyor. Meşakkatli bir durumsa uğraşmam zaten.
Mail atıp şansınızı deneyebilirsiniz ya da bağlı olduğunu TT ilçe müdürlüğüne gidip, şube müdürü ile görüşebiliriz. Başarılı olma ihtimali %20...

Yani, "Burst mod" olarak çalışması tanımlanan 100/8 paketi geçmesine olanak veriyor.
Bunu, bilmiyordum. "Burst mod" bizim açtırabildiğimiz bir mod mudur acaba? Nedir?
IDM, FDM'den de denedim. Steam'de de durum aynı. En fazla 11.6 MB/s görebiliyorum.
Müşteri hizmetlerine söyledim, "Modeme gelen 93-94 MBPs bir hız, doğrudur." dediler.
"Normal edilebilir bir kayıp olduğu için bir işlem yapamayız." dediler, tamamen şans işi.
Binamızda "Gigabit Ethernet"e sahip olan bir switch olsaydı bir sorun olmayacaktı sanırım.

FTTH kullanıp bizim gibi 94-96 MBPs alan da var, 100 MBPs'yi de aşıp 120/10 MBPs alan da var.
Bu neye göre oluyor?
FTTH pasif ve çoklama üzerine kuru olduğundan limitlerine varmamak veya geçmemek gerekiyor.

Siz işin dozunu abartırsanız neredeyse sınır seviyede zayıflama ile hizmet sunduğunuz zaman ve 1 lifi koca bir mahalleye bölüştürdüğünüzden hız kaybı oluyor. Bundan ötürü kimi kullanıcı 94 Mbps alırken kimisi 130 bile görebiliyor.

Bu yüzden VDSL kalitesinde FTTH hizmet diye adlandırıyorum.

Yoksa FTTH'de hızı sınırlayabilirim diyen yalan söyler. FTTC gibi nokta atışı sınırlayamazsınız.

Yani, 120-130 MBPs hızlara ulaşan kişilerin bulunduğu yerlerde az kullanıcı var diyebiliriz.
Dolayısıyla hat sınırlarına kadar zorlanmıyor ve hız kaybı pek oluşmuyor, az kişiye bölünüyor.
FTTH'de "Hızı, tam şu değere sınırladım." gibi bir şey de yok. Hızlar, haliyle bir tık aşılabiliyor.

Daha iyi özetlenemezdi...

Daha iyi özetlenemezdi...
Aynı durum, gigabit ethernetli switche sahip FTTB altyapı için de geçerli midir?
Bulunduğu yerde az sayıda kullanıcı varsa o kişi de 100 MBPs üstünü görebilir mi?
Binaya kadar gelen, yine GPON olduğu için FTTB'de de tam olarak bir sınırlama yok sanırım.
Daireye gelen CAT6, 100 MBPs'yi kolayca taşır. Koşullar uygunsa bir tık aşılabilir gibi duruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…