Rehber Fastfetch custom logo nasıl eklenir?

Geçtiğimiz sene Neofetch için ASCII ekleme rehberi hazırlamıştım. Rehberle yakın bir süreçte Neofetch projesi güncelleme almayı durdurdu. Elbette hâlâ kullanmaya devam edebiliyoruz ancak devam etmekte olan bir alternatif için de ayarları göstermek güzel olacaktır.

Neofetch rehberim: Rehber: Terminalde anime kızı -neofetch

İyi bir haberim var! Fastfetch'de özel logo eklemek Neofetch'e göre çok daha basit bu nedenle bu rehber diğerine göre fazlasıyla kısa olacak. Diğer rehbere yorum olarak bile atabilirdim ancak ayrı bir uygulama için ayrı bir rehber açmadıkça kullanıcılar yorumları okuyup en son benim yorumuma gelene kadar bilemezlerdi ve bu yüzden insanlar ulaşamazdı.

Lafı uzatmayayım.

Rehberde Ascii oluşturmayı veya bulmayı anlatmayacağım, bunun için yukarıda linkini bıraktığım rehbere göz atabilirsiniz.

Fastfetch configi .config/fastfetch klasöründe bulunan config.jsonc dosyasıdır. Bu dosyaya girdiğimizde Neofetch'e kıyasla çok daha basit bir ekran karşılıyor bizi.

1719242096606.png

Benim configim bu şekilde, gereksiz gördüğüm bir kaç özelliği kapadım ve karışıklık olmasın diye ayırıcı ekleyerek bazı kısımları ayırdım. Bu durumda Fastfetch çıktım şu şekilde görünüyor:
1719242187439.png

Configi görmeniz ardından logo kısmına geçebiliriz. Sevdiğimiz bir ascii artı kopyalayalım. Örneğin benim için bu:
Kod:
        MMMMMMMMMMMMMMMMWKMMMMM.   ..;oONMMMMMMMMMMMMMMMM
        MMMMMMMMMMMNkc,. OMMMMc          .,ckNMMMMMMMMMMM
        MMMMMMMM0c.     kMMMMc                .c0MMMMMMMM
        MMMMMNl.       dMMMMo                    .lNMMMMM
        MMMWc         oMMMMx                        cWMMM
        MMO.         lMMMM0.....       ...........   .OMM
        Mk          cMMMMMMMMMMMWk    'WMMMMMMMMMMM0.  kM
        0          :MMMMO.  :MMMMK   .WMMMX.  'NMMMN.   0
        '         ,WMMM0   .WMMMX   .NMMMN.  .XMMMW.    '
                 'WMMMK   .NMMMN.  .XMMMW.   KMMMW,
                'WMMMX.  .NMMMN.  .XMMMW'   0MMMW;
        '      .WMMMX.  .NMMMN.   KMMMW,   0MMMM;       '
        K     .NMMMN.  .XMMMW.   KMMMMc...OMMMM:        K
        Mk   .XMMMW.   KMMMW,   OMMMMMMMMMMMMX:        kM
        MM0.  ....     .....   kMMMMc.......         .0MM
        MMMWl                 xMMMMl                lWMMM
        MMMMMNo.             xMMMMo              .oNMMMMM
        MMMMMMMM0l.         oMMMMd            .l0MMMMMMMM
        MMMMMMMMMMMNkl,.   cMMMMk        .,lkNMMMMMMMMMMM
        MMMMMMMMMMMMMMMMW0dMMMMW   ..;o0WMMMMMMMMMMMMMMMM

Sonrasında .config/fastfetch dizininde logo.txt adında bir metin dosyası oluşturup içine ascii artı yapıştıralım.

Terminalde özel logomuzu görüntülememiz için fastfetch -l /home/tempestian/.config/fastfetch/logo.txtkomutunu kullanmamız gerekiyor. Eğer bunun otomatikleştirilmesini isterseniz shellinizin rc dosyasına komutu ekleyebilirsiniz.

Bir çok dağıtım varsayılan shell olarak bash kullanır. Bash rc dosyası kullanıcı klasörünüzde .bashrc olarak görünür.

Fish shell (🫶) için .config/fish/config.fish dosyası,

Zsh için ise bu dosyayı kullanıcı klasörünüzde .zshrc olarak bulabilirsiniz.

Ardından terminali her açtığınızda özel logonuzla birlikte fastfetch otomatik olarak görünmeye başlayacaktır.
1719243165072.png

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı