Fat PS2 takılan diske tepki vermiyor

Hocam işe yarayacağını sanmıyorum fakat deneyebilirsiniz: Benim PS2'de de benzer bir sorun var, oyunları okuması için laseri hareket eden mekanizmasını en geriye çekmem gerekiyor (diski döndüren motora doğru) yoksa okumuyor. Belki sizinki de bu sorundandır... Onun dışında PS2 tamiri yapan bir bilgisayarcı bulabilirsiniz. Orijinal parça kullanırlar mı bilmiyorum fakat bir şekilde yaptırabileceğinizi düşünüyorum.
Dediğiniz yöntemi denedim, o da işe yaramadı. Diğer arkadaşların dediklerine bakıcam olmadı son çare ya ikinci el lens taktırmak ya da Çin'den sipariş geçmek. Gerçi bu da mantıksız geliyor çünkü iyi durumda konsolları 80 liraya bulmak mümkün. Lens ile neredeyse aynı ücret.

Dediğiniz yöntemi denedim, o da işe yaramadı. Diğer arkadaşların dediklerine bakıcam olmadı son çare ya ikinci el lens taktırmak ya da Çin'den sipariş geçmek. Gerçi bu da mantıksız geliyor çünkü iyi durumda konsolları 80 liraya bulmak mümkün. Lens ile neredeyse aynı ücret.
Yalnız o yan sanayi laserlere dikkat edin, orijinal diskleri okurken aşırı kalitesiz oldukları için gözleri yanabiliyor.

Aman hocam o zaman hiç bulaşmayıp ikinci el orjinal lens bulmaya ya da usb üzerinden denemeye çalışayım 😅
Orijinal lens bulmak da zor iş. PS2'de yan sanayi pazarı zamanında o kadar büyüktü ki artık orijinal parça bulmak çok zordur. USB işini ben de hep merak etmiştim fakat PS2 üzerinde sanırım USB 1.0 var ve ciddi anlamda yavaş olması lazım, bu yüzden bazıları ethernet üzerinden PC'ye falan bağlıyorlardı. Nasıl yapıyorlar hiçbir fikrim yok fakat araştırmanızı tavsiye ederim.

Vay be bu konu beni anılarıma götürdü. Geçmiş olsun göz gitmiş galiba kral.

Sağ olun..
Arkadaşlar inanmayacaksınız ama bu konuyu açtıktan sonra hiçbir halt yapmayan PS2'imin bir anda sürücü ve lensi hareket edip disc read error hatası verdi.
Arkadaşlar iyi akşamlar. Cüzi bir miktara lens buldum, lens modeli KHS-400C. Benim SCPH5004 model ps2'im bu lensi çalıştırıyormuş fakat lensin açıklamasında 500x modellerde progressive mode desteği yoktur yazıyor. Bilen varsa anlatabilir mi?

@TerabyteForever @Cepko Haykin @Cruslan

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı