FAT32 mi NTFS mi?

lionelgoat

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, Windows ISO flash belleği hazırlıyorum ve 4,33 GB olduğu fark ettim. Sanki FAT32 4 GB kopyalayabiliyordu bir sıkıntı çıkmasın hangisini seçeyim ve sistemim eski BIOS değil mouse hareket ettirebiliyorum UEFI sanırım. Anakartım A320M-HD2.

Merhaba, Windows ISO flash belleği hazırlıyorum ve 4,33 GB olduğu fark ettim. Sanki FAT32 4 GB kopyalayabiliyordu bir sıkıntı çıkmasın hangisini seçeyim ve sistemim eski BIOS değil mouse hareket ettirebiliyorum UEFI sanırım. Anakartım A320M-HD2.

Rufus ile yazdırmaya başladığında zaten otomatik Rufus yapıyor hocam. Siz direk başlat deyin ve ISO'yu kopyalasın.

Rufus ile yazdırmaya başladığında zaten otomatik Rufus yapıyor hocam. Siz direk başlat deyin ve ISO'yu kopyalasın.

Tamamdir teşekkürler. UEFI ile kurdum ama sistem boot olurken scanning and reapering demeye başladı düzgün kurulmadı sanırım şimdi FAT32 ile biçimlendirip kuracağım.

ISO kalıbının kendisinden ziyade içindeki "Install.wim" dosyasının(ESD sıkıştırması varsa "Install.esd" olur) boyutu önemli. FAT32'deki o kısıt tek bir dosyanın büyüklüğü ile alakalı. Ortam hazırlanırken ISO dosyası açılarak yazılacak. Onun içindeki en büyük dosya olan Install.wim dosyası sınırı geçiyorsa exFAT veya NTFS gerekebilir.

Rufus ile hazırlayacaksan ISO dosyasını seçip ardından UEFI hedef sistemi seçtiğinde uygun dosya sistemini de o ayarlayacaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı