Fate/Zero İncelemesi

Diğer inceleyeceğim anime hangisi olsun?

• 進撃の巨人 (Shingeki No Kyojin, Attack on Titan)

Oy: 5 100,0%
  • 弱虫ペダル (Yowamushi Pedaru, Yowamushi Pedal) (1 ve 2.sezon yani Grande Road dahil.)

Oy: 0 0,0%

• Oy verenlerin toplamı
    5
  • Anket kapandı .

IontHyTe

Hectopat
Makaleler
2
Yer
İstanbul/Üsküdar, Benim ise geniş.
Daha fazla  
Fairy Tail incelememde Fate serisini önermiştim. Nedir bu "Feyyyt"?

Animenin adı Fate/Zero. Herhangi bir yanlışlık yok.

Animenin konusu: Kutsal Kâse Savaşı... Ödülü mucizevi olduğu söylenen efsanevi Kutsal Kâse olan 7 büyücü (Efendi) ve çağırdıkları 7 kahraman ruhun (Hizmetkârlar) arasındaki ölümüne bir dövüş.

Artık 4. Kutsal Kâse Savaşı'na geldik. Bir önceki 3 savaşta bir kazanan çıkmadı. Bireysel hedef ve hırslarının peşinde büyücüler Fuyuki'de çarpışıyor. Bütün büyücüler Kutsal Kâse için her şeyi yapacaktır.

Biri hariç...

Kotomine Kirei amacı olmayan bir büyücü. Kaderin ağlarından kurtulamayarak kendini isteksiz bir şekilde savaşın ortasında bulur, fakat kaderin işi rakiplerinden biri eski bir düşmanı olan Emiya Kiritsugu çıkar. Herkesten daha acımasız ve sert bir insan. Kutsal Kâse'nin sunduğu mucizeleri arzulayan birisi...

Anime hakkında düşüncelerim: Güzel. 25 bölümlük bir anime. 2-3 filler bölüm var. Silah/doğa üstü güçler tarzını seviyorsanız izleyebilirsiniz. Animede favori karakterim Emiya Kiritsugu. Onur amacı gütmeyen, gerçeklerin farkında olan bir adam. Görünüşü de çok "cool"... Spoiler vermeden anlatmak da zor oluyor ya. Her neyse. Ben silah olan animeleri sevmem. Animenin yapısı silah değilse kesinlikle bozduğunu düşünürüm. Ama bu animede kesinlikle silah sıkıntı değil.

Tutturduk "Cool Kiritsugu..." diye. Onu geç de bu animeye verdiğim puan ne?

8/10

2 puanı kırmamın sebebi:
Saber'ın ilk bölümlerde kum torbası kadar bile güçlü olamaması. Gilgamesh'in (Archer sınıfıydı sanırım) çok kendini beğenmiş olmasıydı. Biraz daha saygın biri olabilirdi.

Keyifli seyirler.

Ekleme: Rosario + Vampire izlemeyin/okumayın. Animesi zaten iyice değiştirilmiş, karakter çizimleri kötü. Mangası da insanın psikolojisini bozuyor. İncelemesi gelmeyecek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fate romanını okumayanlar direkt olarak animeyi izlerlerse hikayenin 10/2'sini anlarlar. Her karakterin ve silahın tarihte mitolojik güçleri var. Bu kadar güçlü karakterlerin neden bu kadar basit savaşlar verdiklerini anlamanız bile kafayı yemenize sebep olabilir. Onur savaşları, ölüm savaşları, güç denemeleri, manasız insan formu savaşları, vs, vs, vs. Örneğin; Excalibur. İncil'deki kıyameti koparan kutsal ışıktan alıntıdır. Yeteri kadar mana ile yapamayacağı şey yoktur. Çok fazla mana tüketir, efendi güçlü değilse efendiyi ve kullanan hizmetkarı öldürür. Bu yüzden çok düşük bir mana ile kullanıyor saber bu gücü.
Enuma Elish; Kral Gilgamesh'in cennetten çağırdığı ve tanrılara savaş ilan ettiği mitolojik bir silahtır. Aynı zamanda vezirinin adı da Enuma Elish'dir.

Romanı okumayan, TypeMoon'dan karakterlerin ve kutsal silahların hikayelerini araştırmayan insan Fate serisinden çok bir şey anlayamaz.

@JaroxJamaica aslında diğer Fate serilerinin de çoğunu izlediğim için Saber'ın gücüne ben de biliyorum. Sadece başlarda çok güçsüz olmasından yakardım. Bir de ben de zaten 5-6/10'unu anlayabildim. Romanını bilmiyordum okuyayım o zaman.

Mesela Rider. Fate S.N'da ne kadar güçsüz değil mi? Bunun sebebi efendisinin beceriksiz ve güçsüz olması. Fate'de bir olay var. Ne kadar manan varsa o kadar güçlüsün. Destansı ruhlar farklı paralel evrenlerden çok daha güçlü efendiler tarafından çağrıldığında gezegen üzerindeki yaşamları yok ediyorlar fakat dünya üzerinde mana sağlama potansiyeli yüksek efendi yok. Type Moon'da Rider'in yani Medusa'nın yeteri kadar manaya ulaştığı taktirde Berserker'i yenebilme şansının oldukça yüksek olduğu yazıyor.

Romanı okumadan izleyen herkes Fate serisinden sadece İllya bölümlerini anlar.

Bir eliyle sürekli Illya'yı korumaya çalışması, tam Gilgamesh'in üstüne atılacakken, Gil'in Illya'nın üzerine kılıçlar fırlatması ve Berserker'in saldırı modundan defans moduna girmek zorunda kalması Berserker'in ölümüne sebep oldu. Gil "bu kadar efendine sağdık olmasaydın işler farklı ilerleyebilirdi" sözünden bile bu kadar kolay bitmeyeceğini anlayabiliriz bu savaşın.

Warcraft 3 oyunun fun maplerinden biri olan "Fight OF Characters" namı-diğer "foc"dan görüp başladım neredeyse bütün animelere. Bana göre o oyundaki en sağlam karakter Gilgamesh olduğundan dolayı animeyi araştırıp bulup izlemiştim. Şöyle söyleyebilirimki bence en cool karakterde Gilgamesh idi. Diğer hizmetkarlara "inu" diye konuşması bile yeter bence

Şu an Fate/Zero 13.bölümdeyim. Geç başladım bu animeye.

Normalde bir animeyi seversem 1-2 günde bitririm ama şu an 1 aydır 13.bölümdeyim bırakacağım galiba :/

En güçlü class Saber diyolar ama Arthur'u ben bile döverim

Şu an başlıyorum Fate/Zero'ya. Oynadığım MMORPG oyunu yavaş ilerliyor ve çoğu zaman ekrana bakmıyorum bile, yan ekrandan izleyeceğim, internetten de romanlarına bakıyorum tabii.

Evet, daha önce başlamadığım için pişman oldugum bir başka anime daha..

Fate serisinin birçok animesi var. Benim için en iyi olan 'Fate Stay Night: Unlimited Blade Words'. Nedeni ise en kaliteli çizim ve seslendirmenin 2014 yapımı bu animede olması. Olaylar hep başından anlatıldığı için seriye farklı bir sıradan bile başlasan kaybedeceğin bir şey yok..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…