Faturası olmayan ikinci el XFX RX 6600 alınır mı?

Bütçe
3100

Kesh

Hectopat
Herkese merhaba,
Sahibinden'de az önce linkteki kartı gördüm. Sahibiyle konuştuğumda al sat yaptığını ve aldığı kişinin de tanıdığı olduğunu, Trendyol'dan hazır sistem olarak 5 ay önce aldığını söyledi. Faturasını göndermemişler, ben de faturası olmadığı için ileride garantilik bir durumu olursa sıkıntı yaşarım diye düşündüğümü söyledim o da zaten dükkanlar kendi distirbütör garantili şekilde sattıkları için fatura olsa bile çok bir geçerliliği olmadığını söyledi. Bu konuda bilgili olanlar ve benden daha tecrübeli olanlar fikirleri ve yorumlarını paylaşırsa sevinirim. Bu arada Param Güvende ile satarım benim için sıkıntı yok diyor satıcı.

İnandırıcı gelmedi. Hazır sistemlerde fatura gönderilmeyebilir ama e-postaya geliyor. O da olmazsa sipariş panelinden fatura talep edilebiliyor. Yani bulamadım diye bir şey yok, istese bulabilirdi.

...o da zaten dükkanlar kendi distirbütör garantili şekilde sattıkları için fatura olsa bile çok bir geçerliliği olmadığını söyledi.

Niye böyle demiş anlamadım, garantide en büyük yardımcı faturadır.

...o da zaten dükkanlar kendi distirbütör garantili şekilde sattıkları için fatura olsa bile çok bir geçerliliği olmadığını söyledi.
Böyle bir cevabı veren satıcı varsa koşarak uzaklaşın. Adamın verdiği cevabı nereden tutsanız elinizde kalıyor zaten. İlk olarak hazır sistem satan çoğu firma satıcının belirttiği gibi yurt dışı veya farklı yollarla gelmiş ürünleri satmamakta, neredeyse hepsi resmi distribütör garantili ürünleri satmakta. Ayrıca fatura garanti için olmazsa olmazdır. Garanti belgesi olmayan bir ürünün garanti hizmetinden çoğunlukla faydalanabilirsiniz ancak faturası olmayan ürünün garanti hizmetinden faydalanmanız pekte olası değil. Bir diğer konu ise Trendyol üzerinden faturasız satış yapmak mümkün değil. Eğer satıcı faturayı göndermezse faturayı talep edebileceğiniz bölüm bulunmakta ve kesinlikle göndermek zorundalar. Fiyat güzel ancak aynı şeyi satıcı için söyleyemeyeceğim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı