İkinci el RX 6600 alınır mı?

NVIDIA kartlar AMD'ye göre daha kaliteli hocam. Arkadaşın aldığı sıfır RX 6750XT sistemde belirttiğim sorunlar oldu. Davalık oldular şirketle yaklaşık 1 yıl sonra NVIDIA kart ile değişim sağladılar.
Yine de hiç sorunlu NVIDIA olmadığı anlamına gelmiyor. Marka modeline göre de değişir, Palit ile Asus ROG arasında fark var mesela.

RX 6600, RX 6750 kartlarında donmalar/takılmalar/giriş yuvasının yanmasına kadar birçok sorun olabiliyor. RX kartların uzun ömürlülüğü konusunda pek olumlu yaklaşamıyorum maalesef. Kullanım süresine bağlı karar verilebilir. Fakat rtx/gtx kartlar uzun kullanım açısından daha garantili.

Bana bunun hakkında kanıt sunar mısınız?
WattMan gibi şeyler çok kez duyduk ama giriş yuvası yanması gibi şeyleri ilk defa duyuyorum.

Merhaba, ikinci el RX 6600 almayı düşünüyorum. İkinci el almak güvenli mi ve ne kadar mantıklı? Bir de ekran kartının sağlamlığını öğrenmek için satıcıya ne tür sorular sormalıyım?

Ne kadara aldığınıza bağlı, 4000-5000 aralığında ise alınır.
Testlerini yapmayı unutmayın.

Uzun yıllar götürsün sıkıntı çıkarmasın derse NVIDIA. Performansı yüksek olsun derse AMD.

4 Yıllık RX 560 sistemim var, hiçbir sorununu görmedim.
Aynısı NVIDIA tarafındada, 1660S kullanıyorum onda da sorun görmedim, düzgün kullanılırsa hiçbir şey olmaz.

Bana bunun hakkında kanıt sunar mısınız?
WattMan gibi şeyler çok kez duyduk ama giriş yuvası yanması gibi şeyleri ilk defa duyuyorum.

Ne kadara aldığınıza bağlı, 4000-5000 aralığında ise alınır.
Testlerini yapmayı unutmayın.

4 yıllık RX 560 sistemim var, hiçbir sorununu görmedim.
Aynısı NVIDIA tarafındada, 1660S kullanıyorum onda da sorun görmedim, düzgün kullanılırsa hiçbir şey olmaz.

Arkadaşımın attığı görseli bulamadım fakat internetten bulduğum bir diğer benzer şikayet ile anlatacağım. Sıfır sistemindeki RX 6750XT kartı görselde belirttiğim yerden ciddi derecede erişimiş PC kapanıp duruyordu. Şirketle davalık falan oldular 1 yılın sonunda NVIDIA ekran kartı ile değişim sağladılar. Bu sorunlardan ötürü özellikle RX 6 serisine hiç sıcak kanlı bir şekilde yaklaşmıyorum. RX 5'ler gayet fiyat performans evet.

Dosya Ekleri

• resim.png
    resim.png
    218,1 KB · Görüntüleme: 32
Arkadaşımın attığı görseli bulamadım fakat internetten bulduğum bir diğer benzer şikayet ile anlatacağım. Sıfır sistemindeki RX 6750XT kartı görselde belirttiğim yerden ciddi derecede erişimiş PC kapanıp duruyordu. Şirketle davalık falan oldular 1 yılın sonunda NVIDIA ekran kartı ile değişim sağladılar. Bu sorunlardan ötürü özellikle RX 6 serisine hiç sıcak kanlı bir şekilde yaklaşmıyorum. RX 5'ler gayet fiyat performans evet.
Bir ekran kartındaki GPU çipi ile güç bağlantısının alakası nerede acaba????
Burada hata tamamıyla kart üreticisinde ya da kullanıcıda.

Erişimiş ne demek, anlayamadım.
Sırf bir arkadaşınız yaşadı diye tüm kartlarda yaşanacak diye bir olay yok, en sıkıntılı seride bile yaşamadım ben.

Ayrıca güç bağlantısının erimesini de ilk defa duyuyorum, kullanıcı hatasıdır o.

Bkz.

Erişimiş ne demek, anlayamadım.
Sırf bir arkadaşınız yaşadı diye tüm kartlarda yaşanacak diye bir olay yok, en sıkıntılı seride bile yaşamadım ben.

Ayrıca güç bağlantısının erimesini de ilk defa duyuyorum, kullanıcı hatasıdır o.
kullanıcı hatası olsa kartı değiştirmezler hocam.

Kullanıcı hatası olsa kartı değiştirmezler hocam.

Şirket tahmin mi ediyor kullanıcı hatası olup olmadığını.
Arkadaşın benim hatam değil demiş o zaman.
Ayrıca 4090'lar ilk başlarda direkt alev alıyordu, AMD'nin eskiden yaptığı hatayı NVIDIA en güçlü kartında yapıyor.

Bkz.

NVIDIA hiç sorun çıkarmıyor demiyorum zaten. Bu RX 6 serisinin sorunlarını yakınımdaki birinden gördüğüm için daha da şüpheli yaklaşıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı