Faulty Hardware Corrupted Page Hatası nasıl giderilir?

İşletim sistemi
Windows 10

chalr

Hectopat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/file/d/1TWovNkopssDxlWa6ZonP09Mmr32Pjftp/view?usp=sharing
RAM
ADATA 8x2 3000 MHZ
SSD veya HDD modeli
TEAM 512 SSD, 1 TB 7200 RPM HDD
Ekran kartı
Sapphire Pulse RX 6600
Anakart
ASUS B-450 M K
İşlemci
Ryzen 5 5600
Merhaba, çok mavi ekran hatası alan birisi değilim ama arada karşıma çıkıyor ve sistemden şüphe duyuyorum. Bundan yaklaşık 1 yıl önce bu konuyu açmıştım. Eğer yanlış hatırlamıyorsam o zamandan bu zamana başka bir mavi ekran hatası almadım. Bugün Chrome'da gezerken yine bir mavi ekran hatası aldım "Faulty Hardware Corrupted Page" etiketli. Memtest86 ile test yaptım bir problem çıkmadı. İşlemcimi ilk aldığımda maalesef pinlerin bazılarını takarken eğmiştim, onları düzelttirmiştim, bundan da şüphe ediyorum.
Minidump ise bu şekilde.
Anlayan hocalarım bakabilirse çok memnun olurum. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
@chalr İşlemci pinlerini tekrar kontrol edin. RAM sorunu gibi görünüyor ama RAM ve CPU ortak çalışırlar.
Öncelikle teşekkürler, işlemci pinlerini yaptırdığımda en son baktığımda gözle görülür bir yamukluk yoktu, çıkarmadan kontrol etme şansım var mı? Bir de driver kaynaklı bir şey yok sanırım, öyle mi?

Yok maalesef. HDD ve SSD'yi yazılımla test edin. Error Scan taraması yapın ve Health ile sağlık durumlarına bakın.

Az önce SSD'yi Error Scan'e soktum fakat bir şey çıkmadı, yalnız testin sonlarına karşı 70 dereceyi gördü ve yazılım "critical temperature" diye uyardı. Bir de test yaparken anlık hızda aşırı düşüşler oluyor bu normal mi bilginiz var mı? Şu an HDD'yi de koydum teste ama ondan bir şey çıkacağını çok düşünmüyorum geçenlerde yine test etmiştim.

Normal SSD için o ısı yüksek.
Dediğim gibi çok sık mavi ekran hatası almıyorum ama bir donanım arasından seçmek zorunda kalsaydım kesinlikle SSD olurdu zaten yetmemeye başladı. Peki böyle sık sık yaşanmaması bir şey ifade ediyor mu? Mesela mavi ekran hatası SSD kaynaklıysa mı daha sık görünür işlemci kaynaklıysa mı? Yeniden teşekkür ederim bu arada.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı