Favori filminiz nedir?

Neon Genesis Evangelion.

Kapağına bakınca basit bir mecha-aksiyon animesi gibi görünüyor ancak seriyi bitirince "ben ne izledim böyle?" diyorsunuz.

Bu seri için herkesin eleştirisi farklı oluyor.
Benim beğendiğim tarafı ise içerisindeki karakterler ve müzikleri, elbette aksiyonunu da es geçmeyelim. Bilin ki klasik müzik başlarsa o meşhur aksiyon sahneleri imgeleri ile beraber izleyiciye aktarılacaktır.
Karakterler dememin sebebi ise bazı karakterlerde ve bazı sahnelerde kendimi görmüş gibi olmamdır yani roman okur gibi karakter ile aramda özdeşlik kuruyorum.
Bir de işin eleştiri ve gönderi kısmı var; psikolojik, din ve insanı eleştiren sahne ve imgeler bolca yer edinmiş; genelde "depresyon nedir?" cümlesini bu şahesere yönetiyorlar.

95-96 yapımı olan TW serisinin üzerine de devam niteliğinde olan 4 filmi var. Öneririm, tavsiyemdir, izleyin ve izlettirin.

 
Bari ben de yazayım kendi konuma.


İzlediğim en etkileyici filmdir. Galiba 2009'da izlemiştim, hayatımın dönüm noktalarından biri bu filmdir. İnsanın hayatında yaptığı hataların bir bedeli olduğunu, insanların hayatına dokunabilmeyi anlatan muhteşem bir dram filmidir.

Herkese izlemesini önerdiğim bir filmdir, herkesin bu filmden çıkartacağı dersler var. İzleyin, izlettirin.
 
The Man from Earth (Dünyalı) 2007 ve Rear Window (Arka Pencere) 1954
Hiç unutamadığım iki filmdir. İkisi de tek mekan filmler arasında muazzamdır.
 
Selvi boylum al yazmalım. Konusu, müziği, oyuncu kadrosu ve vermek istediği mesajla eski de olsa halen TV'de karşıma çıkınca o kadar izlememe rağmen sıkılmadan izliyorum.
 

“Sen de herkes gibi bir köle olarak doğdun. Dokunamadığın, tadamadığın ya da koklayamadığın bir hapishanedesin. Beyninin içi bir hapishane. Ne yazık ki, Matrix’in ne olduğu kimseye anlatılamaz. Bunu kendin görmek zorundasın. Bu senin son şansın. Bundan sonra, bir geri dönüş olmayacak. Mavi hapı alırsan, bu hikaye sona erer, yatağında uyanırsın ve istediğin her neyse ona inanırsın. Kırmızı hapı alırsan Harikalar Diyarı’nda kalırsın. Ben de sana tavşan deliğinin gittiği yerleri gösteririm. Unutma… Sana vadettiğim tek şey gerçek, fazlası değil…”
-Morpheus

Hocam aslinda o kadar cok, o kadar cok film izliyorum ki eminim tum filmler aklima gelse baska bir sey secerdim. Ama Matrix'in yeri ayri tabi. Bir neslin ikonu oldu.
 
Wall.e diyebilirim.
 

Geri
Yukarı