Fazeon F11 kasa fan ayarı nasıl yapılır?

TheCham

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 1 ay önce sistem topladım ve bu sistem benim ilk sistemim. Açıkçası bilgisayarlardan çok anlamam. Sistemin kasası Fazeon F11 modeli ve kasanın fanlarından bana göre fazla ses geliyor ya da ben normal olması gerekeni bilmediğim için bana öyle geliyor olabilir. Biraz araştırdım ve kasanın fan soketlerini anakarta takarsam BIOS'tan manuel hız ayarlaması yapılabildiğini öğrendim. Sizlerden şu konu hakkında yardımcı olmanızı rica ediyorum, bu kasayı kullanan bilen varsa fan hızı normal mi? Ve fan soketlerini nereden nasıl bulacağım?

Anakart modeli: MSI Pro H610M-E
Kasa modeli: Fazeon F11 650W 80+ Bronze.

Hocam fanlar ARGB deniyor ama siz daha iyi bilirsiniz. Şu anda fanlarınız tam olarak nereye takılı? Fan başlıkları nasıl? Buraya fotoğrafını atar mısınız bir fanda hangi başlıklar ve bağlantı modeli var görebilmemiz için? 3 pinli fanlar ise evet onlar DC yani akım kontrolü ile kısılabiliyor. PWM ise eğer anakart otomatik olarak zaten ısıya göre hızlandırıp yavaşlatır.

Fanların kablolarını takip et nereye gidiyorlar. Muhtemelen PSU'ya bağlı, o yüzden tam hız çalışıyorlardır. PSU'da da pin giriş çıkış görmedim hiç, o yüzden muhtemelen fanların molex çıkışlı. Ve molex çıkışlı fanlar anakarta bağlanamaz. Fanlarının rengi değişiyor mu, sabit mi?

Hocam kasa İtopya'dan kurulu şekilde geldiği için fan soketlerini zor buldum ekteki soketi sökünce 1. ve 2. kasa fanı duruyor galiba bu ama emin değilim.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-11-17 saat 17.18.33_ffaf448c.jpg
    137,5 KB · Görüntüleme: 4
Hocam kasa İtopya'dan kurulu şekilde geldiği için fan soketlerini zor buldum ekteki soketi sökünce 1. ve 2. kasa fanı duruyor galiba bu ama emin değilim.
Bu, pinli bir fan. Yani anakartında da uygun bir giriş var ise anakarta doğrudan bağlantısını yapıp hızını kontrol edebilirsiniz.

ARGB fanlar kasa üzerinden renk değişimi yapabiliyorum.

Anakartın üzerinde 4 pinli SYS_FAN1 adında bir soket mevcut buraya takılabiliyor ancak bazı kaynaklarda anakartın hasar görebileceğide söyleniyor.

HOcam aslında bize bu başlıklar lazım. Yani 3 pinli mi yoksa 4 pinli mi güç kablosunun ucu? ARGB ayrı bir mesela. Ona dokunmamıza gerek yok. Fotoğraftaki başlıklar biraz ince geldi bana. ARGB başlıkları gibi yani.

ARGB fanlar kasa üzerinden renk değişimi yapabiliyorum.

Anakartın üzerinde 4 pinli SYS_FAN1 adında bir soket mevcut buraya takılabiliyor ancak bazı kaynaklarda anakartın hasar görebileceğide söyleniyor.
Hocam anakarta klasik fan kablosu taktığımızda bozulma şeysini kim söylemişse saçmalamış. Farklı bir kafa takarsanız evet ama yukarıdaki kafalardan biri olması lazım fanlarınızda. Yani iki kablo çıkıyorsa biri ARGB diğeri de yukarıdaki 3 veya 4 pinli güç kablosu olmalı.

4 pininde de kablo var gibi duruyor hocam da yansımadan pek göremedim. Eliyle kapatmış, kaç kablo geldiğini anlamadım sokete.

Hocam fotoğrafdaki soketi sökünce hem ışıklar sönüyor aynı zamanda fan duruyor.

Fanlardan tek kablo mu çıkıyor hocam?

O zaman kasanızın fanlarının hem ARGB kontrolünü hem de fan gücünü kasa kontrolcünü sağlıyor. Yani bazı fanlar maalesef kasalara özel oluyorlar. Kasa kontrolcüsü hariç bir yere takılmıyor. Sizdeki de bu durum sanırım. O söktüğünüz kablonun geri kalanı kasada kontrolcüye mi gidiyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…