Fazeon F11 kasa fan ayarı nasıl yapılır?

• Konuyu başlatan TheCham
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 26
  • Görüntüleme 147
Hocam artı ve eksiler farklı olabilir. Şöyle düşünmek gerek, 4 pinli olsa da bu pinler hem ARGB hem de fan gücüne bölüştürülmüş. Yani ARGB zaten bir artık bir eksi ve bir de data hattı kullanır. Bu 4 hattan hangisi ne için onu bilmiyoruz. Yani fanı anakarta taktığınızda anakartı değil fanı da bozma ihtimaliniz var. Size daha önce 3 kere sordum. Fanınızdan sadece bir tane mi kablo çıkıyor ve fotoğraftaki kabloyu taktığınız diğer kablo direkt kasanın kontrolcüsüne mi gidiyor?
Güç hatları fanlarda aynı pinlerde kullanılıyor diye biliyorum hocam. Data hattından bozulur mu ki?

Hocam artı ve eksiler farklı olabilir. Şöyle düşünmek gerek, 4 pinli olsa da bu pinler hem ARGB hem de fan gücüne bölüştürülmüş. Yani ARGB zaten bir artık bir eksi ve bir de data hattı kullanır. Bu 4 hattan hangisi ne için onu bilmiyoruz. Yani fanı anakarta taktığınızda anakartı değil fanı da bozma ihtimaliniz var. Size daha önce 3 kere sordum. Fanınızdan sadece bir tane mi kablo çıkıyor ve fotoğraftaki kabloyu taktığınız diğer kablo direkt kasanın kontrolcüsüne mi gidiyor?
Hocam fanları her birinden bir kablo çıkıyor ön panelde 3 adet fan var her birinden arı ayrı kablo çıkıyor fakat fotoda gönderdiği kabloyu sökünce 2 fanın rgb sönüyor ve duruyor.

Hocam fanları her birinden bir kablo çıkıyor ön panelde 3 adet fan var her birinden arı ayrı kablo çıkıyor fakat fotoda gönderdiği kabloyu sökünce 2 fanın rgb sönüyor ve duruyor.
Demek ki 2 fanın pinleri paralel bağlanıp tek bir çıkış yapılmış.

Hocam bence anakarta bağlamayı boşuna denemeyin. Bir ihtimal ARGB hiç çalışmaz ama DC ayarıyla fanları yavaşlatabilrisiniz ama yine de fanları bozma veya kısadevre yanlış akım verme gibi şeylerden arıza çıkarma ihtimaliniz var.
Konu sahibinin multimetresi var ise anakarttan artı eksiyi tespit edebilir. Bu sayede kuşkumuz kalmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı