Fazla Soğutma Zararlı mıdır ?

Ne kadar soğuk o kadar iyi. Ancak soğutmanız bakır ısı borulu ise çok soğuk borulara buz tutturur. Daha sonra sistemi kapattığınızda buz eriyerek ekran kartı yada işlemcinizi sistemi açtığınız zaman yakabilir.
Dostum buzlanma olmaz sıvı soğutma veya nitrojen kullanılmıyor ki onlarda da rutubet oluyor o kadar.

Ne kadar soğuk o kadar iyi. Ancak soğutmanız bakır ısı borulu ise çok soğuk borulara buz tutturur. Daha sonra sistemi kapattığınızda buz eriyerek ekran kartı yada işlemcinizi sistemi açtığınız zaman yakabilir.
Nitrojen gibi ayrı bir soğutucu ürün ve ya aparat kullanmadıkça dediğiniz mümkün değil. Sıvı soğutmada bile inilebilecek minimum sıcaklık odanın sıcaklığı. Eğer oda 5-6 derece ise zaten gerek yok, eğer oda 50-60 derece ise zaten başka sorunlarınız var demek. Dolayısıyla, bahsettiğimiz şey ortalama bir ev bilgisayarı. Buzdolabı değil. Buzlanma olmaz yani.

Şuan benim yaşım sizin kadar büyük olmadığı için derste işleyip öğrendiğim bilgileri size aktaramıyorum. Ancak internette 40dk'dır araştırdığıma göre -273 santigrat dereceye sadece bir kez ulaşılmış ve anladığım kadarıyla sonsuz miktarda enerji çıkmış. Yani bu sonsuz elektriğin bulunabileceği anlamına geliyormuş. Bakınız:
Mutlak Sıfır Noktası
Teori ile uygulama arsında dağlar var. Herşey teorideki gibi olsa şuan herkez FX serisi işlemci kullanırdı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı