FC 24 düşük FPS

İşletim sistemi
Windows 11

Meno1

Hectopat
Selam EA FC 24'te yaklaşık 1-1.5 aydır bu problemi yaşıyorum onun öncesinde böyle bir problem yaşamıyordum FPS'im sürekli 30-60 arasında kalıyor ve oyun sürekli kasıyor bununla ilgili forumda önceki konuları inceledim ama orada paylaşılan dikey senk kapalı, 60 FPS sabit, orta ayarlar gibi seçenekler işime yaramadı bunları yaparken Windows 10 kullanıyordum bilgisayarı tamamen formatlayıp Windows 11 yaptım yeniden yüklediğimde kısa süreliğine sorun çözülmüş gibiydi sabit 60 FPS alıyordum ama sonrasında yine olmaya başladı bununla ilgili neler yapabilirim?
(Oyuna girerken belgeler kısmında setup. İni gibi şeyleri silmekte sorunuma çözüm olmuyor.)

32 GB DDR 4 RAM.
AMD 9 Ryzen 5950X.
3060 Ti ekran kartı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba meno1,

FPS sınırlamasını kaldırıp denediniz mi? Denemediyseniz bu işlemi dener misiniz? Ayrıca denerken CPU ve GPU kullanımını da aktarabilir misiniz?

Merhaba meno1,

FPS sınırlamasını kaldırıp denediniz mi? Denemediyseniz bu işlemi dener misiniz? Ayrıca denerken CPU ve GPU kullanımını da aktarabilir misiniz?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videoyu yanlış analiz etmediysem senin FPS düşmüyor, senin oyunun ağırlaşıyor.

1 dakika msi afterburner ile cpu gpu gösterimini açmıştım da videoda gözükmemiş tekrar yüklüyorum

Şu anda yüklendi ayarlarını yapmak biraz zaman aldı üzgünüm.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Oyun açıkken cpu gpu'ya aşırı yüklenme olmuyor gördüğüm kadarıyla sıcaklıkta çok anormal değil ama oyun takıla takıla ilerliyor ki videoda görünen iyi hali

Son düzenleme:
Şimdi bilgisayarında bir sorun yok. Problem oyunda. Oyunun içerisinden traitleri göster gibi bir şey olması lazım erişebilirlik kısmında onu kapat. Eğer düzelmezse hareketli saçları kapat. Sonrasında yorumda buluşalım.

Şimdi bilgisayarında bir sorun yok. Problem oyunda. Oyunun içerisinden traitleri göster gibi bir şey olması lazım erişebilirlik kısmında onu kapat. Eğer düzelmezse hareketli saçları kapat. Sonrasında yorumda buluşalım.
Erişilebilirlikteki her şey kapalı.
Telli seç ise otomatikteydi onu da düşüğe çektim aynı durum devam ediyor malesef.

Tam ekran oynuyorsun değil mi? Video çekmek için pencereli moda geçtin?

Aynen

FC ile mi alakalı bilmiyorum ama 3-4 saat önce oyuna giriş yaptım ardından bir süre oyunu oynadıktan sonra( tabii takılmalar oluyor ve aynı zamanda verileri Video'da olduğu gibi izliyorum.) FPS 45-40 arasına düştü joystick tepkilere cevap vermiyordu seçili adamda kalıyordu geçiş yapmıyordu diğer tuşları da devre dışı kalmıştı. Ardından oyundan çıktım 5-6 dakika sonra da bilgisayar kapandı ve yaklaşık 10 dakika boyunca açamadım anakartın arızalandığını düşündüm Power tuşuna bastığımda fanlar dönüp kapanıyordu. Daha sonra açabildim ve bir daha da giriş yapmadım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı