FC 24 F710 konsol L2 basılı kalıyor

Asaf Can

Megapat
Daha fazla  
Merhaba

FC 24 EA üzerinden indirmiştim yeni de sıfır Logitech F710 konsolu aldım. Konsol üzerindeki tüm tuşları ayarları kontrol ettim hepsi sorunsuz çalışıyor. Yazılım Aygıt Yöneticisi'nden Xbox kontrolcü olarak da yükledim. Konsol X modundayken FC giriyorum ama oyunda sprint atamıyorum sebebi de L2 tuşunun basılı kalması gibi bir durum. Yani aslında tuşun kendisinde bir fiziksel sorun yok örneğin konsolu çıkarıp takıyorum L2 tuşuna basmadığım sürece koşabiliyorum ama bir kere bile bassam sanki sürekli basıyor gibi kalıyor. Diğer oyunlarda böyle bir problem yok sadece FC24 de yaşıyorum.

Yardımlarınızı beklerim.

Fiziksel bir sorun VAR. Hem de kronik bir sorun. Bizzat uzun süreli F710 kullanıcısıyım ve ben de R2 ile aynı sorunu yaşadım. Şimdi senin yaşadığın bu olmayabilir ama ileride çok yüksek ihtimalle olacak.

Tuş kapağı ve yayı aynı şekilde çalışmaya devam ettiği için sana fiziksel sorun yokmuş gibi geliyor. Bu gamepadin L2 veya R2 analog tetiklerinde bu sorun çıkıyor. Bu tetiklerin potansiyometre parçası takılı kalıyor veya küçük bir kirlilikten dolayı çalışması etkileniyor. Yarı yolda kalmış veya tamamen basılmış algılanıyor.

Çözümü iki türlüdür. İade edeceksin yada çöpe atıp düzgün bir model alacaksın. Piyasada bundan daha kötü bir gamepad yok.

Fakat sıkıntı şu rdr 2 de oynuyorum hiçbir sorun yaşamıyorum hiçbir tuş basılı kalmıyor. Ek olarak şöyle bir durum daha var bildiğiniz üzere hem D hem X modu bulunuyor konsolda fakat D moduna aldığımda bu sefer uyumsuzluktan kaynaklı hani analog yönleri vs değişiyor örneğin yukarıya doğru sürekli basıyor ama l2 tuşu düzeliyor çalışmada sıkıntı yaşamıyor.

Sadece oynarken X modunda oynamak gerektiği için o ayarda bir çözüm arıyorum. Dediğim gibi diğer oyunlarda da aynı durumu yaşamam gerekir diye düşünüyorum ama yaşamıyorum.

Cevabınız için teşekürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı