FC 24 kol bağladıktan sonra bozulan klavye ayarları nasıl düzeltilir?

Bişey yapacaklarını zannetmiyorum. Tek yapmaları gereken fifa 23deki gibi klavye ayarlarını setting.exe şeklinde tekrar getirmeleri.
EA ye mail attım bakalım ne yapacaklar.

Bişey yapacaklarını zannetmiyorum. Tek yapmaları gereken fifa 23deki gibi klavye ayarlarını setting.exe şeklinde tekrar getirmeleri.
Sorunu kendi uğraşlarımla çözdüm.

İlk önce %appdata% giriş yapıyoruz ;
C:\Users\user\AppData\Local\EA SPORTS FC 25\settings

2. Bu klasör içerisindeki bütün dosyaları siliyor ve bilgisayarı yeniden başlatıp oyuna giriş yapıyoruz.

3. Yeni bir ayar kayıt dosyası oluşturuyoruz.

4. İlk önce istediğimiz tuş atamalarını "klasik" seçiliyken yapıp en üst slota kayıt ediyoruz " Özel A "

5. Daha sonrasında yeniden " undefined " gördüğümüzde "Klasik" ayarı seçip gerekli tuş atamlarını yeniden yapıyoruz.

6. en alt slota kayıt yapıyoruz yani " Özel D "

7. Ayarlardan çıkıp ana menüye dönüyor ve yeniden tuş ayarlarına giriyoruz.

8. Yeniden "Undefined" yazısı görüyoruz ve "Özel A" seçiyoruz

9. Ayarlardan çıkıp ana menüye dönüyor ve yeniden tuş ayarlarına giriyoruz

10. Artık "Özel D" seçili olmuş olacak.

Son düzenleme:
EA ye mail attım bakalım ne yapacaklar.

Sorunu kendi uğraşlarımla çözdüm.

İlk önce %appdata% giriş yapıyoruz ;
C:\Users\user\AppData\Local\EA SPORTS FC 25\settings

2. Bu klasör içerisindeki bütün dosyaları siliyor ve bilgisayarı yeniden başlatıp oyuna giriş yapıyoruz.

3. Yeni bir ayar kayıt dosyası oluşturuyoruz.

4. İlk önce istediğimiz tuş atamalarını "klasik" seçiliyken yapıp en üst slota kayıt ediyoruz " Özel A "

5. Daha sonrasında yeniden " undefined " gördüğümüzde "Klasik" ayarı seçip gerekli tuş atamlarını yeniden yapıyoruz.

6. en alt slota kayıt yapıyoruz yani " Özel D "

7. Ayarlardan çıkıp ana menüye dönüyor ve yeniden tuş ayarlarına giriyoruz.

8. Yeniden "Undefined" yazısı görüyoruz ve "Özel A" seçiyoruz

9. Ayarlardan çıkıp ana menüye dönüyor ve yeniden tuş ayarlarına giriyoruz

10. Artık "Özel D" seçili olmuş olacak.
kesin oluyor mu hocam tekrar indireceğim :)

Oyuna girerken taraflar kısmını seçerken özel A seçili oluyor hocam özel D seçeneği yok. Özel A seçili olunca A ve D tuşlarının yeri farklı oluyor :D ben yapamadım lanet olsun bu oyuna :D

Son düzenleme:
Kesin oluyor mu hocam tekrar indireceğim :)

Oyuna girerken taraflar kısmını seçerken özel A seçili oluyor hocam özel D seçeneği yok. Özel A seçili olunca A ve D tuşlarının yeri farklı oluyor :D ben yapamadım lanet olsun bu oyuna :D

Şimdi klasikte ayarladın diyelim ilk slota kaydettiğinde Özel A olur 4 slot var A / B / C / D
4 Slot Özel D oluyor. Sen 1 slota düzenleyip kaydetmen sonra 4 slota düzenleyip kaydetmen gerekiyor.

Ardından oyun ana menüsünden ayarlara girip ayarları Özel A seçmen gerekiyor ve otomatik Özel D seçiyor.

Ayarlara 2-3 kere gir çık yaptıktan sonra özel D'yi görürsün zaten.

Klasik ile Özel A arasında geçiş yaparken "undefined" yazısı görünmesi lazım yani resimdeki gibi.

Resimde pozlama olduğu için 3 arka arkaya gibi fakat 1-2 sn ara var geçişte.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-06-17 at 12.43.45.jpeg
    WhatsApp Image 2025-06-17 at 12.43.45.jpeg
    42,5 KB · Görüntüleme: 27
Son düzenleme:
hocam özel d görünüyor zaten sonra maça girerken taraf seç kısmında özel a görünüyor maça giriyorum a ve d tuşları değişmiş oluyor. d ile orta açıyor yani.
maç içerisinde değiştirmeyi dener misin?

Öyle yaptım oldu onu diyecektim bende. Maça girince taraf seç kısmından klasik seçip yapıyorum tuşları kaydediyorum özel D olarak o zaman düzeliyor hocam.

Düzeldiyse ne mutlu sana EA Games'in 24'ten beri düzeltemediği sorunu düzelttik.

kesin milyonlarca mail atmışlardır ama düzeltmek için uğraş yoktur çünkü rakipleri yok piyasada tek gibi bişeyler :) fifa 23deki gibi settings kısmı exe olarak oyun dışına koysalar sorun yok.
aslında dediğin gibi bende çok eski bir bilgisayar kullanıcısıyım kendimi bildim bileli exe formatında ayarlar yaparım bu oyunda pes olsun fifa olsun fakat herşey değişmiş açıkçası dosyaların içerisinde exe aradım yalan yok.

Aslında dediğin gibi bende çok eski bir bilgisayar kullanıcısıyım kendimi bildim bileli EXE formatında ayarlar yaparım bu oyunda pes olsun FIFA olsun fakat her şey değişmiş açıkçası dosyaların içerisinde EXE aradım yalan yok.

Normalde pes oyuncusuydum ben ama yeni laptopa geçince peste şöyle bir durum varmış. Yeni nesil işlemcilerde oyun bozutuyormuş. Paslar saçma sapan gidiyor şutlar yine öyle. Top kontrolü yapamıyor oyuncu bir sürü sorun yani. Gameplay yamaları buldum ama hiçbiri istediğim gibi değildi. Pesi bıraktık FIFA'ya geçtik böyle sorunlar yaşadım sonra :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı