FC 25'e DualShock nasıl bağlanır?

• Konuyu başlatan RLG
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 78

RLG

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. FC 25'e gamepad bağlamaya çalışıyorum ancak kontrolleri özelleştir seçeneğinde sadece klavye yazıyor seçme şansı bırakmıyor. Tuşlara basıyorum tepki vermiyor. Videolarda anlatılan "Steam dışı oyun ekle" seçeneğinden ekledim ve "Steam girdisini etkinleştir" işaretledim ama bir faydası olmadı. Oyun için ayarları da kurcaladım yine sonuç alamadım. Nasıl yapmam gerekiyor?

Not: EA Launcher ve App recovery ikisini de ekledim ikisine de aynı işlemi yaptım.

Farklı yöntemlerde denedim oyun açılışında cihazı aktif etme gibi bunu yaptığımda enter yerine x gözüküyor ancak basmama rağmen tepki vermiyor.

Hocam DSX diye bir yazilim vardi, cok hakim degilim Dualshock kullanmadigim icin ama ona bir bakarsan isine yarar belki.

Bende yıllardır DualSense kullanıyorum direk görüyor emin olmamakla birlikte DualShock'ların PC desteği yok bildiğim kadarıyla kolu görmüyorsa tek çözüm Steam'den DSX almak yanlış hatırlamıyorsam çok pahalı bir şey değil maksimum 2-3 dolar bir şey olması lazım onu kullandığında PC'de direk Xbox kolu olarak gözüküyor sıkıntı yaşamazsın direk bağlanır.

Arkadaşlar aslında konuyu açmadan önce bağlamayı başardım son derece stabil çalıştı. Ancak ps bağlanıp tekrar pc ye dönünce cihazı görmedi bende unut deyip yeniden bağladım. Bu sefer bütün süreç başa döndü ve bir türlü bağlayamadım. 1 saat uğraştırdı sonuç değişmedi. Başarılı olan denememdeyse steam girdisini devre dışı bırak deyip oyun açılırken aktif ettim ve oldu. Birazda steamden kontrol düzenini kurcalamıştım.

Tekrar bağlandığında her seferinde böyle 1 saat uğraştırması garip bunun basit bir yolu var belki de ben bilmiyorum diye biraz araştırdım kesin bir sonuç alamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı