FC 25'te ekran kartı kullanımı aniden düşüyor

Krezuuff

Centipat
Daha fazla  
FC 25 oynarken menülerde ekran kartı kullanımım %90 falan oluyor. Oyun içindeyken yani maçtayken ise maksimum %60'a yakın kullanıyor ve maç içindeyken bazen aniden %20 %10'a kadar düşüyor. Ortalama 60 70FPS alıyorum ayarlar yüksek falan değil hatta hepsi en düşükte ekran kartı kullanımı aniden düştüğünde ise 9FPS'e kadar düşüyor.

Sistemim şu şekilde:

• işlemci: Ryzen 5 2600.
  • ekran kartı: RX 580 8 GB.
  • RAM: 8 GB 3000 MHz.
  • depolama: M.2 SSD.
  • sistem: Windows 11.
  • güç kaynağı: platoon PL-9263 500W.

Arkadaştada 580 ve R5 2600 tek RAM var. Aynı sorun onda da oluyor. Acaba 1 tane RAM daha olsa nasıl olur bilemedim. Bu arada o güç kaynağını ileride sistem değiştirirsen o güç kaynağını değiştir bende vardı ondan patladı. Çok eskiden.

Arkadaştada 580 ve R5 2600 tek RAM var. Aynı sorun onda da oluyor. Acaba 1 tane RAM daha olsa nasıl olur bilemedim. Bu arada o güç kaynağını ileride sistem değiştirirsen o güç kaynağını değiştir bende vardı ondan patladı. Çok eskiden.
Güç kaynağı konusunda haklısın bende pek güvenmiyorum. Eskiden kalma bir sistem bir akrabadan bana kaldı. GT730 vardı sistemde RX 580 le değiştirdim. Bende senin gibi RAM yüzünden olduğunu düşünüyorum aslında RAM neredeyse tamamen kullanılıyor. En kısa zamanda RAM almayı düşünüyorum eğer alırsam buraya yazarım sorunun geçip geçmediğini.

Güç kaynağı konusunda haklısın bende pek güvenmiyorum. Eskiden kalma bir sistem bir akrabadan bana kaldı. GT730 vardı sistemde RX 580 le değiştirdim. Bende senin gibi RAM yüzünden olduğunu düşünüyorum aslında RAM neredeyse tamamen kullanılıyor. En kısa zamanda RAM almayı düşünüyorum eğer alırsam buraya yazarım sorunun geçip geçmediğini.

İyi olur ona göre arkadaşada tavsiye ediyoruz ama eskisi kadar oynamıyorum deyip yatıştırıyor. Aynı PSU vardı patt etti kabloları yandı kül oldu Allah'tan diğer parçalara zarar gelmemişti.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı