Tekrardan merhaba, başlık 'çözüldü' olarak gösterildiğinden beri konuya bakamadım kusura bakmayın. NVIDIA'nın yetkili servisine bağlanarak bu konuyu sordum 4060 olan bir sistemin takılması ve donması NVIDIA çalışanını da şaşırttı. Şu şekilde yardımcı oldu bana kendisi;
(
https://developer.nvidia.com/cleanup-tool) bu linkten Driver'ı en temiz bir şekilde kaldırmayı sundu ve en stabil driverımız 565.90 dedi. Bende bir format attım bilgisayara sonrasında Windows 11 yükledim. Eş dosttan Windows 11 konusuyla alakalı bilgiler aldım. Birkaç bilgi ise şu şekildeydi; yeni çıkan oyunların Windows 11 üzerinde daha iyi çalıştığını ve Windows 10 bilgisayarın RAM'ini sınırladığını söylediler bende Windows 11'e geçtim bu sebepten. Herhangi bir şikayetim yok bu konuda. Driver'lar arasında çok gezdim, sorun EA diyen arkadaşlar var, kuzenimde 3060 var hiç takılma donma yok bende diyor ama ben 4060 ile takılma donma yaşıyorum bence sorunumuz EA değil bence sorunumuzun büyük birçoğunluğu driver. İnternette NVIDIA en stabil driver olarak aratırsanız bulabilirsiniz. Ben yılların AMD kullanıcısıyım bu sene NVIDIA denemek istedim Intel işlemci ile NVIDIA daha üstün demişlerdi hep AMD'den fakat driver konusunda NVIDIA sınıfta kaldı. AMD ekran kartında istediğim Driver'ı kurup sorunsuz oyun oynayabiliyordum fakat bu ekran kartında bu geçerli değil.
Bitirirken; Driver'ı stabil yapıp Dying Light 2 gibi, The Last of Us 1 ve 2 ve Ghost of Tsushima'da bilgisayarımı denedim herhangi bir sorun yok. RDR 2, FIFA ve birçok oyun takılma donma yapıyor diye bilgisayarı aldığım markaya sorduğumda Intel işlemcin güçlü sıvı soğutmasız kullanamazsın ısınıyor dediler diye sıvı soğutma bile takmıştım
Okuduğunuz için teşekkür ederim, saygılar.
Ekran kartınız NVIDIA ise, driver olarak NVIDIA canlı destek ekibi en stabil driver olarak 565.90 öneriyor.
Denemenizi tavsiye ederim.
NVIDIA canlı destek ekibi en stabil driver olarak 565.90 öneriyor.