FC26 için kol önerisi

furkangn7

Hectopat
Daha fazla  
Herkese selam. FIFA26 oynamak için kol bakıyorum. Bendeki kol eski olduğundan sanırım uyumsuz. Oyun algılamıyor kolu. XOutput ve X360CE gibi uygulamalarla istemiyorum. Yeni kol alacağım. Ucuz fiyat performans kol önerir misiniz? FIFA26 ile uyumlu olsun uygulamalarla uğraştırmasın yeter.

PS4 ve PS5 kolu. Xbox One S ve üstü kollar tam uyumludur.
Logitech F710 PS4 ve PS5 kolu ile aynı düzende alternatiftir.
F710'un kablolu versiyonu F310 uygundur. Tavsiye ederim. Taş gibi kollardır. Tetikleri biraz sert ama elin alışırsa ömürlük koldur. PS5 kolu ile oynuyorum ama Logitech F710 ile de aynı seviyede oynayabiliyorum. Hatta daha kaliteli bir koldur Logitech. Analog hassasiyeti kusursuz.

Herkese selam. FIFA26 oynamak için kol bakıyorum. Bendeki kol eski olduğundan sanırım uyumsuz. Oyun algılamıyor kolu. XOutput ve X360CE gibi uygulamalarla istemiyorum. Yeni kol alacağım. Ucuz fiyat performans kol önerir misiniz? FIFA26 ile uyumlu olsun uygulamalarla uğraştırmasın yeter.
Ucuzdan kastınız bütçe ne kadar?

PS4 ve PS5 kolu. Xbox One S ve üstü kollar tam uyumludur.
Logitech F710 PS4 ve PS5 kolu ile aynı düzende alternatiftir.
F710'un kablolu versiyonu F310 uygundur. Tavsiye ederim. Taş gibi kollardır. Tetikleri biraz sert ama elin alışırsa ömürlük koldur. PS5 kolu ile oynuyorum ama Logitech F710 ile de aynı seviyede oynayabiliyorum. Hatta daha kaliteli bir koldur Logitech. Analog hassasiyeti kusursuz.
Uzun yıllar F310 kullandım. Arkadaşlarla bekar evinde falan çok FIFA ve PES oynardık. Fiyatına göre evet FC 25 veya 26 ile uyumlu çalışacak güzel bir ürün ama ömürlük bir gamepad değil. 2 veya 3 defa sıfır alıp kullandım her aldığım üründe de sol analog içerisinden grimsi bir (tozlanma gibi) kimyasal çıkıyor daha sonra sol tetik bozuluyor. Ayrıca L2 ve R2 konumlarının olduğu kısım aşağı doğru sert plastik olduğu için sol ve sağ orta parmaklarıma ciddi baskılar yapıyordu çoğu zaman oraya pamuk vs koyuyordum :D Bu benim el ve parmak yapıma bağlı olabilir ama 2 yıldır DualSense (PS5 kolu) kullanıyorum cidden rahatlık açısından baya fark var.

Uzun yıllar F310 kullandım. Arkadaşlarla bekar evinde falan çok FIFA ve PES oynardık. Fiyatına göre evet FC 25 veya 26 ile uyumlu çalışacak güzel bir ürün ama ömürlük bir gamepad değil. 2 veya 3 defa sıfır alıp kullandım her aldığım üründe de sol analog içerisinden grimsi bir (tozlanma gibi) kimyasal çıkıyor daha sonra sol tetik bozuluyor. Ayrıca L2 ve R2 konumlarının olduğu kısım aşağı doğru sert plastik olduğu için sol ve sağ orta parmaklarıma ciddi baskılar yapıyordu çoğu zaman oraya pamuk vs koyuyordum :D Bu benim el ve parmak yapıma bağlı olabilir ama 2 yıldır DualSense (PS5 kolu) kullanıyorum cidden rahatlık açısından bayağı fark var.

Evet bende yıllardır kullanıyorum F310'dan F710'a geçmiştim nadiren kullandığım için hala sıfır gibi sanırım sürekli oynamadığımdan.
Bende DualSense kullanıyorum tuşları yumuşak hisli eli acıtmıyor. Tetikleri falaan yormuyor yani.
Ama F710 ile geçenlerde birkaç gün defalarca Online da takıldım 10-15 maç galibiyet serisi yapınca hoşuma gitmişti. Aynı tuş diziliminde ve rahat bir kol. Bence o varsa başka kola gerek yok. Bende sırf tetikleri güç gerektirdiği için elim yorulduğundan dolayı otomatik olarak DualSense'yi kullanıyorum sanırım. Ama uygun fiyata F310 alıp kullanabilir arkadaş. Hatta 2. elde çok iyi fiyata bulabilir. Çakma bir DS4 veya harhangi bir çakma kol alacağına Logitech mantıklı seçenek.

Evet bende yıllardır kullanıyorum F310'dan F710'a geçmiştim nadiren kullandığım için hala sıfır gibi sanırım sürekli oynamadığımdan.
Bende DualSense kullanıyorum tuşları yumuşak hisli eli acıtmıyor. Tetikleri falaan yormuyor yani.
Ama F710 ile geçenlerde birkaç gün defalarca Online da takıldım 10-15 maç galibiyet serisi yapınca hoşuma gitmişti. Aynı tuş diziliminde ve rahat bir kol. Bence o varsa başka kola gerek yok. Bende sırf tetikleri güç gerektirdiği için elim yorulduğundan dolayı otomatik olarak DualSense'yi kullanıyorum sanırım. Ama uygun fiyata F310 alıp kullanabilir arkadaş. Hatta 2. elde çok iyi fiyata bulabilir. Çakma bir DS4 veya harhangi bir çakma kol alacağına Logitech mantıklı seçenek.
Evet o konuda haklısın uyum derdi olmadan tak kullan. Kullanım senaryosuna göre 1-2 sene rahat götürür.

Evet o konuda haklısın uyum derdi olmadan tak kullan. Kullanım senaryosuna göre 1-2 sene rahat götürür.

Elimde DualSense olmasa F710'u kullanırdım gerçekten PC için üretilmiş bir kol olduğu için çalışmadığı platform yok. Bluetooth gecikmesi derdi yok. Kendi alıcısı var. Hatta kablolusu da mantıklı pil derdi olmaması için.
Bluetooth ile de bile gecikme hissetmiyorum DualSense ile yağ gibi akıcı oynanıyor aslında. Ama sanki F710'un algılaması bayağı iyi.
Bu arada F10 driverını Aygıt Yöneticisi'nden elle seçerek XBOX360 USB receiver olarak seçerseniz kusursuz çalışıyor. O şekilde seçmezsen uyku moduna geçme uyuma kopma gibi dertler oluyor.

Yanıt veren herkese teşekkür ederim. Yoğun tavsiyeniz üzerine F710 alıyorum.
FC 26 da durum ne bilmiyorum ama uyumludur diye düşünüyorum. Senelerdir her FIFA ve FC serisi ile uyumlu olmuştur. El yapınıza uygunluğunu falan biraz inceleyip daha sonra karar kılar alabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı