FDM yazıcıyla figür imalatı

Heat tower dediğiniz sanırım bir baskı çeşidi. Onu nasıl kullanacağız? Bir de bu bahsettiğiniz duvarları 150 diğerleri 250 mantığını nereden yapacağız? Orca Slicer’ı da aklıma alayım o halde, profil geldiğinde mutlaka ona geçiş sağlarım
Heat tower sıcaklık kulesi anlamına geliyor. Küçük Bir küp ve köprüyü teker teker yukarı doğru makine basıyor her küp ve köprüde başka sıcaklık değeri kullanıyor. İnanın creality print hakkında bir bilgim yok, ss atarsanız belki yardımcı olabilirim.
 
Anladım. Şu an bir baskım var bittiğinde deneyeceğim heat tower’ı. Hız için de ekran görüntüsünü birazdan ekliyor olacağım. Bu arada, şu anki baskı zaten 230 derecede basıyormuş. Sanırım 180 yanlış aklımda kalmış.
 
Ben görsel parçalarda 200 üzerine çıkmıyorum ama çıksam da bastığım parçaların geometrisi o hızlara ulaşmaya çoğu kez izin vermiyor. Bir de yanlış anlaşılma olmasın diye şunu ekleyeyim: quarest ve bende Neptune 4 var, KE değil.

Reddit'de KE'ye özel sayfa var, orada profil paylaşanlar olabilir, makine ile sorunları oradan takip etmen daha iyi olur.

 
Bahsettiğiniz Orca Slicer'a sanırım yazıcının profilleri eklenmiş. Bu şekilde bir presetle geldi. Hız kısmında sizce değişmesi gereken bir yer var mıdır?
1709922572490.png
 
Orcaslicer kullanacaksan filament settings'de kullanacağın filament türüne göre MVS değeri kullanman seni birçok sıkıntıdan uzak tutar.

MVS:Max volumetric speed | Prusa Knowledge Base

Farklı katman yüksekliklerinde tanımlı hızlar her parça için uygun olmaz, parça boyutuna göre o hızları değiştirmen gereken durumlar olabilir.

İlk katman binanın temeli gibi olduğundan ben biraz daha yavaş basıyorum, 30mm/sn gibi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı