FedEx bireysel kargo ticari olarak değerlendirilmiş

Abur008

Femtopat
Daha fazla  
Yurt dışından ürün aldım. FedEx ile gönderim yaptılar. Gümrükte gecikme olarak bekliyor. İnternetten araştırdım ve bir müşaviri aradım 13-15 bin civarında bir ödemesi çıkıyor vergiler dahil. Şahsi ürünü ticari olarak değerlendirme yapmışlar(280$). Bu fiyatları ödemeden almanın bir yolu var mıdır?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-04-21-16-52-16-645_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-04-21-16-52-16-645_com.android.chrome.jpg
    66,8 KB · Görüntüleme: 50
Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de aynı sorun var. Kargo dahil 5500TL tutan İtalya'dan gelen kask için 15bin ila 25bin arası gümrük müşavir ücreti çıkar dediler. Kendim yapmaya çalışacağım fakat nasıl yapılır hiçbir fikrim yok. FedEx mail ile direkt müşavir iletişimi verdi.

Yakın bir konumda FedEx bayii varsa oraya gidip konuşmak lazım benim gidebileceğim yakın mesafede bir bayi yok. Sürekli de çalışıyorum. Müşavirliği karıştırmadan sadece vergisi ödeme imkanının olması lazım. Vergi kacirmayacagiz. Eğer giderseniz yazabilirseniz sevinirim. Ben gidersem yazarım buraya.

Yakın bir konumda FedEx bayii varsa oraya gidip konuşmak lazım benim gidebileceğim yakın mesafede bir bayi yok. Sürekli de çalışıyorum. Müşavirliği karıştırmadan sadece vergisi ödeme imkanının olması lazım. Vergi kacirmayacagiz. Eğer giderseniz yazabilirseniz sevinirim. Ben gidersem yazarım buraya.
Fedex ile görüştüm. Israrla müşavirsiz olmadığını söylediler. Araştırdığıma göre müşavirsiz olabiliyor fakat çok zor diyorlar. Ve zibilyon tane evrak, form. Bizim önerdiğimiz müşavir şart değil dediler. Araştırıyorum. Çoğu müşavirlik bireysel işlemleri yapmıyoruz diyorlar. Birisi de ürünüm kask olduğu için onay süreçleri olduğundan ilgilenmediler. Ben anlamadım olayı. Armut uygulamasından ilan açtım bakalım yazan eden olacak mı? TNT firmasını aradım onlar da gümrük müşavirliği hizmeti yapıyorlarmış. Meşgullermiş dönüş yapmalarını bekliyorum.

30 euro ve üzeri yurtdışı alışverişlerinizi ciddi masraflar yapmadan teslim alma ihtimaliniz yok. Boşuna uğraşmayın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı