Fedora 40 NVIDIA kartını kullanmıyor

Fueren

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Meslek
YKS Öğrencisi
NVIDIA ekran kartım var ve sürücüsünü kurmama rağmen ayarlarda software rendering ile görüntü verdiğini söylüyor. Bildiğiniz CPU kullanılıyor görüntü için. Animasyonlar yok, parlaklık ayarlanmıyor vs. nvidia-smi komutu da ekran kartının çalışmadığını söylüyor. Ayrıca USB üzerinden internet alamıyorum. Adaptör kullanıyorum fakat çalışmıyor sürücüsünü kurmama rağmen. Aynı şekilde telefondan kabloyla da bağlanamıyorum yani internete erişemiyorum hiçbir türlü.

Fedora'nın kendi forumunda 2 kişi sürücüleri yeniden kurduğunda bu sorun çözülmüş. Yani muhtemelen sürücünün hatalı kurulmasından kaynaklı bir durum.

sudo dnf module disable nvidia-driver sürücüyü devre dışı bırakalım.

Sürücüyü kurma sırasında kurduğunuz paketleri silin. Bash geçmişinizde görebilirsiniz. Terminalde yukarı yön tuşuna basarak ilerleyin ve "install" yerine "remove" yazın. Alternatif yöntem olarak dnf list installed '*nvidia*' | tail -n 15 | awk '{print $1}' | xargs sudo dnf remove -y komutu ile NVIDIA kelimesi geçen tüm kurulu paketlerinizi silebilirsiniz.

sudo dnf install akmod-nvidia sürücüyü kuralım.

sudo dnf install xorg-x11-drv-nvidia-cuda CUDA'yı kuralım.

Bunlar dışında benim tüm dağıtımlar için geçerli olan önerim BIOS'tan dahili ekran kartını kapamak olacaktır. Waydroid'le işim olmadıkça dahili ekran kartımı kapalı tutuyorum.

Ayrıca USB üzerinden internet alamıyorum. Adaptör kullanıyorum fakat çalışmıyor sürücüsünü kurmama rağmen. Aynı şekilde telefondan kabloyla da bağlanamıyorum yani internete erişemiyorum hiçbir türlü.

Sürücüyü Wi-Fi ile mi kurdunuz? Yani öğrenmeye çalıştığım Wi-Fi çalışıyor mu ve sürücüyü nasıl kurdunuz?

Son düzenleme:
Fedora'nın kendi forumunda 2 kişi sürücüleri yeniden kurduğunda bu sorun çözülmüş. Yani muhtemelen sürücünün hatalı kurulmasından kaynaklı bir durum.

sudo dnf module disable nvidia-driver sürücüyü devre dışı bırakalım.

Sürücüyü kurma sırasında kurduğunuz paketleri silin. Bash geçmişinizde görebilirsiniz. Terminalde yukarı yön tuşuna basarak ilerleyin ve "install" yerine "remove" yazın. Alternatif yöntem olarak dnf list installed '*nvidia*' | tail -n 15 | awk '{print $1}' | xargs sudo dnf remove -y komutu ile NVIDIA kelimesi geçen tüm kurulu paketlerinizi silebilirsiniz.

sudo dnf install akmod-nvidia sürücüyü kuralım.

sudo dnf install xorg-x11-drv-nvidia-cuda CUDA'yı kuralım.

Bunlar dışında benim tüm dağıtımlar için geçerli olan önerim BIOS'tan dahili ekran kartını kapamak olacaktır. Waydroid'le işim olmadıkça dahili ekran kartımı kapalı tutuyorum.

Sürücüyü Wi-Fi ile mi kurdunuz? Yani öğrenmeye çalıştığım Wi-Fi çalışıyor mu ve sürücüyü nasıl kurdunuz?

USB Tethering ile kurdum fakat şu an dediğim gibi çalışmıyor. İnternetim yok ve kaldırmama rağmen hala sürücüler kurulu. Anlayamadım sebebini.

BIOS'tan dahili ekran kartını kapatarak format atabilir misiniz? Hem kaldırmanıza rağmen sürücüler kurulu görünüyorsa (Yeniden başlattıysanız.) temiz bir kurulumla Fedora'yı yeniden kurup deneyelim. İnternetin sürücü kaynaklı sorunlu olduğunu sanmıyorum çünkü eskiden de Fedora kullanmıştınız ve böyle bir sorun yaşamamıştınız diye biliyorum.

Format sonrasında akmod yerine Nvidia'nın resmi sitesinden .run uzantılı sürücüyü indirip TTY'de çalıştırarak kurabilirsiniz. Yaz başında ben de Fedora'da sürücü sorunu yaşadığımda .run dosyasıyla kurarak çözmüştüm. Sürücüyü kurmadan önce kerneli güncellemeyi ve yeniden başlatmayı unutmayın.

BIOS'tan dahili ekran kartını kapatarak format atabilir misiniz? Hem kaldırmanıza rağmen sürücüler kurulu görünüyorsa (Yeniden başlattıysanız.) Temiz bir kurulumla Fedora'yı yeniden kurup deneyelim. İnternetin sürücü kaynaklı sorunlu olduğunu sanmıyorum çünkü eskiden de Fedora kullanmıştınız ve böyle bir sorun yaşamamıştınız diye biliyorum.

Format sonrasında akmod yerine NVIDIA'nın resmi sitesinden .run uzantılı sürücüyü indirip TTY'de çalıştırarak kurabilirsiniz. Yaz başında ben de Fedora'da sürücü sorunu yaşadığımda .run dosyasıyla kurarak çözmüştüm. Sürücüyü kurmadan önce kerneli güncellemeyi ve yeniden başlatmayı unutmayın.

Hocam sanırım artık vazgeçeceğim. Zaten asıl sorun ekran kartında değil USB Wi-Fi adaptörümde. Kurduğum an sistem bu şekil gidiyor.

Hocam sanırım artık vazgeçeceğim. Zaten asıl sorun ekran kartında değil USB Wi-Fi adaptörümde. Kurduğum an sistem bu şekil gidiyor.
Hocam her zaman aynı donanımı kullanmıyor musunuz ki? Bu zamana kadar aynı sorunu yaşadığınızı hatırlamıyorum.

Hocam her zaman aynı donanımı kullanmıyor musunuz ki? Bu zamana kadar aynı sorunu yaşadığınızı hatırlamıyorum.

Yok hocam önceden de yaşıyordum bunu. Artık Fedora benim gözümde çöpten başka bir şey değil. Başka dağıtımları deneyeceğim. Debian sid denemek istiyorum yakın bir zamanda.

Yok hocam önceden de yaşıyordum bunu. Artık Fedora benim gözümde çöpten başka bir şey değil. Başka dağıtımları deneyeceğim. Debian sid denemek istiyorum yakın bir zamanda.
Saf Arch'a gelin hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı