NationalScore
Centipat
Daha fazla
Ram kullanımı bilgisayar çok eski olmadığı sürece çok önemli değil bence. 8 veya 16 GB Ram varsa 2 GB'a kadar kullanmasını abes görmüyorum. dnf evet pacman kadar olmasa da hızlı geldi bana şahsen. Ortalama apt'la eşit hızları.Arch + Gnome kullanıyorum ve yaşadığım rahatlığı sadece Solus'ta alabilmiştim geçmişte. Fedora da denedim ama dnf çok yavaş o yüzden paket kurarken çok sıkılıyorum. Bir de normalde 480 mb ram harcayan XFCE bile Fedora'da 1200 mb'ye yakın ram harcamıştı kurduğum zaman. Bir daha da yüzüne bakmadım.
Normalde 480 mb ram harcayan bir masaüstünde 1200 mb ram harcaması çok sıkıntı, saçmalık. Apt de yavaş zaten.Ram kullanımı bilgisayar çok eski olmadığı sürece çok önemli değil bence. 8 veya 16 GB Ram varsa 2 GB'a kadar kullanmasını abes görmüyorum. dnf evet pacman kadar olmasa da hızlı geldi bana şahsen. Ortalama apt'la eşit hızları.
Arch şahsen kullandım zırt pırt bir şeyleri ayarlamak filan derken soğuyup bıraktım bunu defalarca denedim hala da sırf macera için deneyesim geliyor ama günlük kullanım için asla.
Arch, Gentoo filan tamamen hobi işleri olarak görüyorum kullanman hava atmanı sağlar ''I use arch btw'' gibi ama günlük kullanımda bir ton makale okumak, sorun çözmek gerekir. Ben şahsen nvidia driverlarını kuramadım. Arch wiki'ye baktım karman çorman bir wiki sayfası var hiçbir şey anlayamadım. Gentoo denemedim ama arch gibi olduğunu biliyorum. Linux'un yaratıcısı Linus Torvalds bile arch, gentoo hatta debian kullanmamış zor olduğu için, fedora kullanıyormuş kendi açıklamasına göre.Normalde 480 mb ram harcayan bir masaüstünde 1200 mb ram harcaması çok sıkıntı, saçmalık. Apt de yavaş zaten.
Arch, Gentoo, Void benim için günlük kullanım olarak en iyileri çünkü minimal oluyorlar ve kullanacağın şeyleri kendin seçiyorsun. Tamamen senin ayarladığın bir dağıtımda her şeyi en iyi şekilde bilirsin ve neyi nasıl yapacağını biliyor olursun. Senden habersiz çalışan bir şeyler olmaz. Bu nedenle bence minimal distrolar daha iyi. Saf Debianın da Testing sürümü güzel bence.
Olay o değil işte. Her yerde 480 mb ram kullanan masaüstü neden Fedora'da 1200 mb ram harcıyor?Eğer ram 4 GB'ın altında değilse hiçbir sıkıntı yaratmıyor fazla ram kullanımı.
Bekleriz hocam. Rolling release olduğu için o tip problemler yaşamazsınız ancak Fedora'ya göre daha hızlı güncelleme olduğu için hata yaşama ihtimaliniz olur.Fedora'yı bırakıp EndeavourOS'a geçersem
Sık sık değişiklik istedikçe EndeavourOS'a geçiyorum zaten de işte dediğiniz gibi ana bilgisayarımda kullandığım için güncelleme sonrası düşük de olsa olabilecek hatalar gözümü korkutuyor.Bekleriz hocam. Rolling release olduğu için o tip problemler yaşamazsınız ancak Fedora'ya göre daha hızlı güncelleme olduğu için hata yaşama ihtimaliniz olur.
Rehber: Hatalı güncelleme sonrasında eski sürüme nasıl dönülür?
Hepimiz zaman zaman Arch Linux'un güncellemelerinden dolayı kimi zaman çekirdek, kimi zaman GRUB kimi zaman ise bazı uygulamalarda problem yaşayabiliyoruz. Ben bu tip sorunlarla çok fazla karşı karşıya gelmiş olmasam da sırf bu sorunlardan dolayı Arch kullanmayı bırakmış arkadaşlarım var. Bugün...www.technopat.net
Bu ufak rehber sayesinde de sorunlu güncellemeleri geriye alabilirsiniz.
Neden kaynaklandığını bilmiyorum ancak arch linuxta microsoft fontları yüzünden hiç sorun yaşamadım ve sizin de yaşayacağınızı sanmam. Konuyu dağıtmayalım hocam fontlar ve güncelleme ile ilgili ayrı konu açın isterseniz.Sık sık değişiklik istedikçe EndeavourOS'a geçiyorum zaten de işte dediğiniz gibi ana bilgisayarımda kullandığım için güncelleme sonrası düşük de olsa olabilecek hatalar gözümü korkutuyor.
Güncelleme konusunda hatalı güncelleme olması değil aslında sıkıntım muhtemelen Microsoft fonları çakışma yapıyor ve ana sürüm yükseltmesinde çakışma yaptığı için yükseltme yapmıyor hocam.
Yok hocam yanlış anlaşıldım galiba. Yanlış anlaşıldığımı da attığınız linkte farkettim. Ben bu sorunu EndeavourOS'ta değil Fedora'da yaşıyorumNeden kaynaklandığını bilmiyorum ancak arch linuxta microsoft fontları yüzünden hiç sorun yaşamadım ve sizin de yaşayacağınızı sanmam. Konuyu dağıtmayalım hocam fontlar ve güncelleme ile ilgili ayrı konu açın isterseniz.