Çözüldü Fedora Linux Broadcom 4312 B43 sürücüleri nasıl kurulur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
5
Debian Linux ile yaşadığım husumetten dolayı Fedora Linux denemeye karar verdim USB belleğime live ISO kurdum ve başlattım ancak ilerleyen süreçlerde B43 olarak bilinen sürücülerin kurulumunda sorun yaşadım. Debian kullanırken tek komut ile kurulan sürücüler kurulmadı. Dnf üzerinden doğrudan install komutu verince yükleme olmuyor, açıkçası 1 saattir uğraşıyorum ve henüz çözüme ulaşabilmiş değilim. Fedora Linux 41 workstation kullanıyorum. Fedora sisteme kurulu değil, kurmam da mümkün değil.
Sistemim: Dell XPS M1330
  • Broadcom 4312 ağ bağdaştırıcı
  • 4 GB RAM
  • 120 GB SSD

Çözüm
Burada ne demek istediğinizi tam anlayamadım. Kurmayacaksanız kullanmanın bir mantığı yok zaten. Bu sürücüyü kurmanızın da mantığı yok.
Sürücü uyumluluğunu test etmem gerekli deneyimlerim bu yönde en azından. Denemeden kurunca aygıtlarım kafayı yiyor.

Kendim çizmiş kendim oynamış gibi oldum ama sorunu su şekilde çözdüm sayılır.

RPMFusion indirdim, ardından Dell destek sayfasında da belirtilen yum install kmod-wl komutunu çalıştırdım. Nonfree ve Free repolar kurulu olduğu için kurulumu yaptı ancak yeniden başlatma gerektirdiği için çalışıp çalışmadığını teyit edemedim.

Teyit edildi, kurulu sürümde çalışıyor.

Fedora 42 ile calismiyor nedense. Eger RPM kurduktan sonra siz calisatirabilirseniz bana haber verin.
Fedora sisteme kurulu değil, kurmam da mümkün değil.

Burada ne demek istediğinizi tam anlayamadım. Kurmayacaksanız kullanmanın bir mantığı yok zaten. Bu sürücüyü kurmanızın da mantığı yok.

Sürücü uyumluluğunu test etmem gerekli deneyimlerim bu yönde en azından. Denemeden kurunca aygıtlarım kafayı yiyor.

Kendim çizmiş kendim oynamış gibi oldum ama sorunu su şekilde çözdüm sayılır.

RPMFusion indirdim, ardından Dell destek sayfasında da belirtilen yum install kmod-wl komutunu çalıştırdım. Nonfree ve Free repolar kurulu olduğu için kurulumu yaptı ancak yeniden başlatma gerektirdiği için çalışıp çalışmadığını teyit edemedim.

Teyit edildi, kurulu sürümde çalışıyor.

Fedora 42 ile calismiyor nedense. Eger RPM kurduktan sonra siz calisatirabilirseniz bana haber verin.

Son düzenleme:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…