Fedora'da Chrome uygulamaları nasıl yüklenir?

tek59

Femtopat
Daha fazla  
Chrome da bulunan sayfayı uygulama olarak yükle seceneği ile mesela YouTube Music sayfasını uygulama olarak yükle deyince hata veriyor, Chrome uygulamarı nasıl yükleniyor Linux'ta desteği var mı?

Web Apps'ten bahsediyorsun sanırım. Destek var. Chrome'u Flatpak mağazası üzerinden kurduysan izin sağlanmaması sebebiyle Chrome, sistem dosyalarına erişememiş olabilir. Chrome'u Flatpak yerine RPM dosyası olarak kurmayı deneyebilirsin.

1739451246828.png

Fedora yani RPM seçeneğini seç ve indir, indirdiğin dosyaya çift tıkla.

Ek olarak Web Apps'i tarayıcı desteklese de daha rahat yöntem bulunuyor. Linux Mint tarafından geliştirilen ama tüm dağıtımlarda kullanılabilen Web Uygulamaları adında bir program bulunuyor. Program hangi sitenin hangi tarayıcıda açılacağı, logosunun nasıl görüneceği gibi şeyleri belirlememizi sağlıyor. O uygulamayı şu şekilde indirebilirsin:
Kod:
sudo dnf copr enable refi64/webapp-manager
sudo dnf install webapp-manager

Arayüzü şu şekilde:
1739451514262.png

Kaydedildiğinde ise uygulama menüsüne sanki bir uygulama gibi ekleniyor:
1739451561671.png

Durum nedir hocam? Dönüş yapmamışsınız.

Son düzenleme:
Hocam eski PC'de ikinci nesil i5 işlemcili ona kurmuştum ama memnum kalmadım şu an yine Linux Mint yükledim Mint daha kolay geldi bana, yardımız için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam eski PC'de ikinci nesil i5 işlemcili ona kurmuştum ama memnum kalmadım şu an yine Linux Mint yükledim Mint daha kolay geldi bana, yardımız için teşekkür ederim.
Web Apps ne durumda?

Hocam Mint'te sıkıntı olmadı direk Chrome içinden yükleniyor. Fedora da çok denemedim zaten yeni kurmuştum web uygulama hatası filan alınca da vazgeçtim Mint'e geri döndüm bu arada Elementary OS ve zorin de denedim onlarda da Chrome aynı hatayı veriyor bir Mint'e vermiyor 4 dağıtım içinde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı