Çözüldü Fedora'da Discord siyah ekranda kalıyor ve Lutris başlamıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ilkayakifs

Hectopat
Fedora'da Discord'u normal bir şekilde kullanıyordum ne oldu ki Discord'u artık açtığımda siyah ekran alıyorum ekranda görmesemde bir şeyler yapabiliyorum ama dediğim gibi görmüyorum. Diğer bir sorun ise şu Lutris ile oyun başlattığımda Wine ekranı açılıyor fakat oyun açılmıyor bu sorunları nasıl çözebilirim?
Lutris error Log'u.

Kod:
lutris-wrapper: League of Legends.
Started initial process 6484 from gamemoderun /home/tuxent/.local/share/lutris/runners/wine/lutris-ge-lol-7.0-5-x86_64/bin/wine /home/tuxent/Games/league-of-legends/drive_c/Riot Games/Riot Client/RiotClientServices.exe --locale=tr_TR --launch-product=league_of_legends --launch-patchline=live
Start monitoring process.
ERROR: ld.so: object 'libgamemodeauto.so.0' from LD_PRELOAD cannot be preloaded (wrong ELF class: ELFCLASS64): ignored.
ERROR: ld.so: object 'libgamemodeauto.so.0' from LD_PRELOAD cannot be preloaded (wrong ELF class: ELFCLASS64): ignored.
fsync: up and running.
wine: configuration in L"/home/tuxent/Games/league-of-legends" has been updated.
wine: Call from 7B0110C6 to unimplemented function winegstreamer.dll.winegstreamer_create_video_decoder, aborting.
Monitored process exited.
Initial process has exited (return code: 0)
Exit with return code 0

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bir bilgi olarak yazmak istedim Fedora'yı yeni kurduğum için pek önemli bir şey olmadığından formatladım Discord'u yükledim denemek için bir sorun olmadan çalıştı ekran kartı driverlarını yükledikten sonra böyle oluyor fakat Discord'un deneme sürümü çalışmakta.

Nvidia olduğu için otomatikmen devre dışı bırakmış waylendi bi yerde öyle okudum girip baktığımdada falsedı.

@363652 Hocam sizin bir fikriniz var mı?
Wayland kismindaki # isaretini kaldirmayi deneyin.
Baska fikrim yok.
Wayland kullanıp kullanmadığıma nereden bakabilirim pek bir bilgim olmadığından bilmiyorum.
Varsayılan olarak wayland kullanır GNOME. $XDG_SESSION_TYPE yaz terminale, wayland gibisinden bir şey çıkarsa ya da wayland: komut yok gibi bir şey çıkarsa waylanddır. Değilse Xorg. Tavsiyem oyun için XFCE kurmanız. "Fedora GNOME changing DE" gibi bir aratma yaparsanız istediğinizi bulabilirsiniz.

Bir bilgi olarak yazmak istedim Fedora'yı yeni kurduğum için pek önemli bir şey olmadığından formatladım Discord'u yükledim denemek için bir sorun olmadan çalıştı ekran kartı driverlarını yükledikten sonra böyle oluyor fakat Discord'un deneme sürümü çalışmakta.

Varsayılan olarak wayland kullanır GNOME. $XDG_SESSION_TYPE yaz terminale, wayland gibisinden bir şey çıkarsa ya da wayland: komut yok gibi bir şey çıkarsa waylanddır. Değilse Xorg. Tavsiyem oyun için XFCE kurmanız. "Fedora GNOME changing DE" gibi bir aratma yaparsanız istediğinizi bulabilirsiniz.
Nvidia olduğu için otomatikmen devre dışı bırakmış waylendi bi yerde öyle okudum girip baktığımdada falsedı.

@363652 Hocam sizin bir fikriniz var mı?

Dosya Ekleri

• 1678210332510.png
    1678210332510.png
    29,1 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı