Fedora'dan GNOME'u tamamen kaldırma nasıl yapılır?

Hayır karar sadece Fedora içinde geçerli. Geri adım attılarsa iş değişir ama attıklarını hiç sanmıyorum.
Anladım hocam. Linuxlar dan pek anlamadığım için bir soru sormak isterim size. Arch linux'un menülü kurulumlu bir dağıtımı var mı? Mesela Fedora gibi menülü kurulum ekranlarından bahsediyorum.

Anladım hocam. Linux'lardan pek anlamadığım için bir soru sormak isterim size. Arch Linux'un menülü kurulumlu bir dağıtımı var mı? Mesela Fedora gibi menülü kurulum ekranlarından bahsediyorum.

Arch tabanlı dağıtımların kurulum aracı oluyor ama OpenSUSE Tumbleweed var iken Arch kullanmayı kimseye önermem.

Son düzenleyen: Moderatör:
Neden bu kadar çok seviyorsunuz hocam OpenSUSE'i? Diğerlerinden farkı nedir acaba kısaca özet geçebilir misiniz rica etsem?

Kendi geliştirdikleri araçlar çok güzel özellikle herkese hitap eden yast. Yeni başlayanından eski kullanıcısına gerekli eklentileri kuruldu mu sunucu sahiplerine bile çok iyi araçlar sunar.
OpenSUSE'nin geçmişi diğer şirket ve dağıtımlar arasında Hindistan'daki beyaz gibi kendini belli ediyor.
Bozması zor bir sistem. Bozmayı başarsanız bile kendi aldığı yedekler ile sistemi kolayca kurtarabilirsiniz.
Benim aklıma şu an bu kadar geliyor @Reend hocam çok daha iyi anlatabilir.
Ayrıca kurumsal alanda SUSE kullanılıyor ama hiç Arch görmedim.

Kendi geliştirdikleri araçlar çok güzel özellikle herkese hitap eden yast. Yeni başlayanından eski kullanıcısına gerekli eklentileri kuruldu mu sunucu sahiplerine bile çok iyi araçlar sunar.
OpenSUSE'nin geçmişi diğer şirket ve dağıtımlar arasında Hindistan'daki beyaz gibi kendini belli ediyor.
Bozması zor bir sistem. Bozmayı başarsanız bile kendi aldığı yedekler ile sistemi kolayca kurtarabilirsiniz.
Benim aklıma şu an bu kadar geliyor @Reend hocam çok daha iyi anlatabilir.
Ayrıca kurumsal alanda suse kullanılıyor ama hiç Arch görmedim.
Kurumsal değil ya ben genel de oyun ve internette takılmak için kullanacağım. yani iş için falan değil.

Ama güzelmiş anlattığınız şeyler hoşuma gitti. Biraz daha araştıracağım diğer dağıtımları falan. Olmadı son çare OpenSUSE

Kurumsal değil ya ben genel de oyun ve internette takılmak için kullanacağım. Yani iş için falan değil.

Oyun için kullanalabilir, şahsen ben OpenSUSE'den oyun oynuyorum. OpenSUSE'nin kurumsal versiyonu direk suse Linux, OpenSUSE değil.

Kurumsal değil ya ben genel de oyun ve internette takılmak için kullanacağım. Yani iş için falan değil.

Onu söyleme nedim güvenirliliği yüzündendi yoksa bizim durumumuz ile ilgisi yok evet.
Ben kişisel bilgisayarımda OpenSUSE tumbleweed harici bir şey kullanmıyorum. Oyunda oynuyorum internettede geziyorum sanal makinelerim ile test ve deneylerimi yapıyorum.

Ama güzelmiş anlattığınız şeyler hoşuma gitti. Biraz daha araştıracağım diğer dağıtımları falan. Olmadı son çare OpenSUSE.

Bence son çare için değil listenizin en tepesine koyun.

Arkadaşlar güzelce açıklamış zaten OpenSUSE'yi, performansı harika. Günlük kullanım için de uygundur. Arch gibi güncel paketler isterseniz Tumbleweed versiyonunu kurabilirsiniz. Ayrıca kurulum sırasında istediğiniz masaüstü ortamını seçebiliyorsunuz.

Arkadaşlar güzelce açıklamış zaten OpenSUSE'yi, performansı harika. Günlük kullanım için de uygundur. Arch gibi güncel paketler isterseniz tumbleweed versiyonunu kurabilirsiniz. Ayrıca kurulum sırasında istediğiniz masaüstü ortamını seçebiliyorsunuz.

Anladım hocam. Hyprland vb yüklenebiliyor mu peki? Öylesine sorayım dedim yükleyeceğimden değil Hyprland'ı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı