Felsefe bölümü nasıldır?

Daha fazla  
Arkadaşlar, iş bulma ve atanma gibi zor muhabbetleri biliyorum. Kendime güveniyorum, iş bulabilirim o kısım önemli değil. Sadece bölüm olarak nasıl bir bölüm olduğunu merak ediyorum. Biraz araştırdım ama doğru düzgün bir şey bulamadım. Yıllardır felsefe ile ilgileniyorum zaten, ayrıca tarih ve birçok geçmişe dayalı şeye ilgim var. Konuşmaktan, dinlemekten ve araştırmaktan çok zevk alıyorum. Sizce felsefe bölümü bana uygun olur mu yoksa çok ismine ters bir bölüm mü? Tecrübesi olan biri yardımcı olabilirse sevinirim.

Konuşmaktan ve dinlemekten keyif alıyorsan psikolog tarafına da bir göz at. Ülkemizde geleceği de parlak gibi duruyor! :)
Kesinlikle inanılmaz keyif alıyorum, öğrenmek ve araştırmak beni çok tatmin ediyor. Problem şu, akademik olarak çok başarılı değilim. Bu yüzden psikoloji gibi ekstrem bölümlere yönelebilir miyim bilmiyorum. Bu yüzden Felsefe benim için ideal olur diye düşündüm ama adı gibi Felsefe bölümü mü yoksa bölüme girince başka bir şey ile mi karşılaşıyoruz bilmem gerekiyor.

Son düzenleme:
Bildiğimiz Felsefe işte :) Nesi anlatılabilir ki? İnternete okuyacağınız üniversitenin adını ve bölümünü yazdıktan sonra bölüm dersleri diye aratırsanız, o bölümde okutulacak derslere erişebilirsiniz. Bu şekilde bölüm hakkında az çok fikriniz olur.

Bildiğimiz Felsefe işte :) Nesi anlatılabilir ki? İnternete okuyacağınız üniversitenin adını ve bölümünü yazdıktan sonra bölüm dersleri diye aratırsanız, o bölümde okutulacak derslere erişebilirsiniz. Bu şekilde bölüm hakkında az çok fikriniz olur.
Elbette, düz mantık düşünürsek öyle oluyor ama işimi şansa bırakmak istemedim. Mesela İngiliz edebiyatı bölümü dil üzerine gayet hoş vs. bölümün içerisine bir giriyorsun acayip acayip dersler, konular. Yani artık bölümün adıyla alakası kalmıyor okuduğun bölümün, baş ağrısı oluyor sanada. Bundan dolayı araştırma yapıyorum imkanlarım ile.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı