Felsefe bölümünü okursam işsiz kalır kıyım?

Sağlam bir üniversite kazanıp notlarını yüksek tutarsan akademisyen olarak kalabilirsin. Filozofların yeri de zaten üniversitedir, kütüphanedir? Sen okuyup düşüneceksin, fikirlerini anlatacaksın ve para kazanacaksın. Kafanda felsefeden mezun olup belediye de falan memur olma, özel sektöre girme gibi işler varsa işsiz kalırsın.

Katılıyorum, arkadaş çok güzel yazmış. Ancak, sağlam üniversitenin bile şart olmadığını düşünüyorum. Felsefe uçsuz bucaksız bir alan ayrıca çevrende bu alana ilgili insanlar oldukça ufkun açılacak ve kurumundan bağımsız ilerleyeceksindir. Tabii üniversitenin kaynak, doğru çevre ve çalışma alanı gibi bazı şeyleri sağlayabiliyor olması gerekir. Hiçbir bilim dalının da felsefesiz olamayacağını çoğu bilim insanı vurgular bunu da aklında bulundurmanın faydalı olacağını düşünüyorum.

Sadece işsiz kalmak dışında ateist ilan edilip önyargının kralını taşırsın. (!)

Bu konuda şahsi düşüncem dini görüşün artık eskisi kadar önemli olmadığı. Üstüne üstlük ilerleyen yıllarda, tahminimce yarısından fazlası ateist olan underage (reşit olmayanlar) o zamana yetişmiş ve toplumun aktif kesimini oluşturuyor olacaklar. Son olarak da felsefe okuyan, yüksek lisans öğrencisi ya da akademisyen olarak çalışan bir bireyin dini görüşünün hayatını etkileyecek ciddiyette konu olacağını düşünmüyorum.

Son olarak eklemek istediğim de soruna cevabım olsun.

Kendini yetiştirebilecek ortama ve kişiliğe sahip değilsen yapmamalısın. Çünkü bir meslek bölümü okurken kendini geliştirmesen de diploman ile rastgele bir işe yerleşebilirsin. Ancak akademisyenlik gibi ciddi konularda Türkiye'de bile "torpil gibi şeyleri saymazsak" rastgele bir öğrenci olarak giremezsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı