Felsefe dersi bence aşırı gereksiz bir ders

Aslında "Felsefe" çok önemli ve çok gerekli bir şey ama "Felsefe Dersi" bence de aynı şekilde gereksiz. Çünkü felsefe dersinde Felsefe öğretmiyorlarki, insanlara felsefe tarihini ezberletiyorlar. Daha birçok insanın, özellikle Lise çağındaki çocukların felsefe yapmayı bilmediği ortamda felsefe tarihi öğretmeye çalışıyorlar. İnsanlara felsefe yapmayı öğretecek bir ders yapmaları lazım. Şimdi "Felsefe" altında öğrettikleri ders "Felsefe Tarihi" olarak değiştirilip seçmeli şekilde girilen bir ders olmalı ve onun yerine gerçekten Felsefeyi ve tartışmayı öğretecek bir ders koymalılar.
Fakat ne yazıkki ben bolca basit şeyin bile eksik olduğu bu saçma sistemde böyle bir şeyi yapacaklarını hiç zannetmiyorum.

Aslında "Felsefe" çok önemli ve çok gerekli bir şey ama "Felsefe Dersi" bence de aynı şekilde gereksiz. Çünkü felsefe dersinde Felsefe öğretmiyorlarki, insanlara felsefe tarihini ezberletiyorlar. Daha birçok insanın, özellikle Lise çağındaki çocukların felsefe yapmayı bilmediği ortamda felsefe tarihi öğretmeye çalışıyorlar. İnsanlara felsefe yapmayı öğretecek bir ders yapmaları lazım. Şimdi "Felsefe" altında öğrettikleri ders "Felsefe Tarihi" olarak değiştirilip seçmeli şekilde girilen bir ders olmalı ve onun yerine gerçekten Felsefeyi ve tartışmayı öğretecek bir ders koymalılar.
Fakat ne yazık ki ben bolca basit şeyin bile eksik olduğu bu saçma sistemde böyle bir şeyi yapacaklarını hiç zannetmiyorum.
Aynen katılıyorum. Daha felsefeyi bilmeden, öğrenmeden felsefe tarihini niye öğreneceğiz?

Benim gibi Müslüman olan insanlar böyle düşünmüyor. Tabii sen sanırım ateist veya deistsin çünkü seni ne zaman görsem hep din alimlerine, hocalara, İslam ile ilgili her şeye laf atıyorsun. Senin tercihin beni ilgilendirmez, ama bence din dersi çok daha önemli. Neden önemli der isen felsefede sadece ezber yaptırıyorlar, din dersinde ise İslam hakkında birçok bilgi sahibi oluyoruz.

Müslümanım öncelikle, sen benim mensup olduğum din hakkında sen ateistin deistsin diye hüküm veremezsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçen sene dershanede bir felsefe hocamız vardı, onun dersine girdiğimde dedim ki "Biz lisede felsefe dersine mi girmişiz"

Adam felsefeyi çok iyi anlamış ve ona göre konuşuyordu, o yüzden hocanın adı ateiste çıkmıştı. 😃

O hocanın felsefe dersini seviyordum ama okuldaki derse burun kıvırıyor sınavına bile çalışmıyordum çünkü gereksiz.

Aynı dershanedeki tarih hocamız da "Felsefe bence çok önemli bir ders ama bu sistem felsefeyi ezbere boğarak öğrencileri dersten soğutuyor" demişti. Bizim durumumuz da bu.

Okulda sana ne anlatıyorlar bilemiyorum tabii ama insanoğlunun bugüne gelmesinin temelinde felsefe vardır.

Aynı şekilde din dersi de felsefe kadar gereksiz hatta felsefeden daha gereksiz.
Din dersi değilde, zorunlu din dersinin olması gereksiz.

Hocanızla ve/veya eğitim sistemi ile alakalı. Felsefe gayet gerekli birşey. Mesela bizim hocamız saçma sapan ezberle boğmak yerine filozofların düşüncelerini fikirlerini anlatıyor, neden olabileceğini soru cevap olarak öğretiyor ve bunu tarih, bilim ve dönemin şartlarıyla harmanlayarak bakış açımızı tamamen değiştiriyor, ufkumuzu açıyor. Eğitim sistemini düzeltmek istiyorsak kaliteli ve ezberden arındırılmış bir felsefe eğitimi şart.

Okulda sana ne anlatıyorlar bilemiyorum tabii ama insanoğlunun bugüne gelmesinin temelinde felsefe vardır.

Din dersi değil de, zorunlu din dersinin olması gereksiz.
Hocanızla ve/veya eğitim sistemi ile alakalı. Felsefe gayet gerekli birşey. Mesela bizim hocamız saçma sapan ezberle boğmak yerine bunların düşüncelerini fikirlerini anlatıyor, neden olabileceğini soru cevap olarak öğretiyor ve bunu tarih, bilim ve dönemin şartlarıyla harmanlayarak bakış açımızı tamamen değiştiriyor, ufkumuzu açıyor. Eğitim sistemini düzeltmek istiyorsak kaliteli ve ezberden arındırılmış bir felsefe eğitimi şart.
Zaten felsefeye bir lafım yok. Müfredatın kendisi zaten direk felsefe tarihi üzerine. Felsefe hakkında bir fikrim yok ama Türkiye'de lisede işlenen felsefe dersi bence hiç gerekli ve öğretici değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı