Felsefe dersi bence aşırı gereksiz bir ders

Hocam felsefe seneye göreceğim ben de. Gereksiz bir ders olacak büyük ihtimal ama yine de derslere kötü gözle bakmamak lazım. Hiçbir ders trafik bilgisi ve sağlık dersi kadar kötü olamaz.

Felsefe okullarda anlatıldığı gibi ezber değildir, yazı yazılamaz. Tamamen yoruma bağlı bir derstir. Zaten felsefenin saçma işlenmesi yüzünden insanlar hiçbir şeyi sorgulamıyor ve ülkeden filozof çıkmıyor. Gereksiz değil düzgün anlatılmıyor.

Benim gibi Müslüman olan insanlar böyle düşünmüyor. Tabii sen sanırım ateist veya deistsin çünkü seni ne zaman görsem hep din alimlerine, hocalara, İslam ile ilgili her şeye laf atıyorsun. Senin tercihin beni ilgilendirmez, ama bence din dersi çok daha önemli. Neden önemli der isen felsefede sadece ezber yaptırıyorlar, din dersinde ise İslam hakkında birçok bilgi sahibi oluyoruz.

Din dersini beğenmeyince Müslümanlıktan çıkmıyorsun. Ülkedeki din dersinde sadece şunu ezberle, bu günah, zina, haram, sevap deyip işliyorlar. Din dersi adı üzerinde ama sadece İslam anlatılıyor. Öbür dinlerde anlatılmalı ki din dersi olsun. Bizim okulda işlediğimiz İslam kültürü ve ahlak bilgisi. Ayrıca milletin ezberlediği şeylerde 5-6 gün sonra aklından uçuyor. Benim birkaç hafta önce ezberlediğim dua şu an aklımda değil. Önemli olan ilgi. Ama sen bu ülkeye şeriat gelmesini istiyordun en son. Böyle bir şey demene çok şaşırmadım.

Tam tersine bizde de din dersleri sayıları arttırılıyor.

Maalesef, anlatılanlarda gerçek dine girmiyor. Biz İslam işliyoruz, bunun din olması için tüm dinlerin işlenmesi ve tüm peygamberlerin işlenmesi gerekli. Hocalara soruyoruz isa bizim peygamberimiz değil, musa bizim peygamberimiz değil diye cevap veriyorlar. Fakat hepsi Allah'ın peygamberi değil midir? Bu yüzden din dersi ya gerçek anlatılsın ya da seçmeli olsun bizim ömrümüzden de 2 saat gitmesin. Felsefe hocaları ateist ise daha etkili bir ders işleniyor. Bizim hocamız Müslüman ve kendisi hep felsefeyi dine bağlıyor.

Senin konunun basligina felsefe dersi gereksiz bir ders demissin ve konunun altinda hocadan yakinmissin. Ben geri kalan mesajlari okumak zorunda degilim. Ek olarak lisede ogretilen felsefe demissiniz, siz kendi yasadiginiz deneyime gore genelleme yapmaniz primatliktir. Bunun kisiden kisiye degisik olacagini biliyorsunuz, peki niye hala genelleme yapiyorsunuz veya konu basliginda felsefe gereksiz ders diye yazdiniz?

Mufredatin bozuk oldugunu soylemek icin butun felsefik konulara hakim olmaniz ve tarihini iyi bilmeniz gerekiyor. Yoksa yok soyle yok bozuk demek zirvadir.

Mufredat yanlis degil bu arada, normalde de dersler boyle. Sadece hocadan hocaya gore ders islenisi farklidir. Siz ders isleyis farkini mufredat olarak algilayacak kadar bilincsizseniz benim sorunum degil.
Tüm mesajları okumak zorunda değilsen bana yazma hakkın da yoktur. Okumadan cevap veriyorsun, ne güzel.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı