Benim gibi Müslüman olan insanlar böyle düşünmüyor. Tabii sen sanırım ateist veya deistsin çünkü seni ne zaman görsem hep din alimlerine, hocalara, İslam ile ilgili her şeye laf atıyorsun. Senin tercihin beni ilgilendirmez, ama bence din dersi çok daha önemli. Neden önemli der isen felsefede sadece ezber yaptırıyorlar, din dersinde ise İslam hakkında birçok bilgi sahibi oluyoruz.
Senin tercihin beni ilgilendirmez, ama bence din dersi çok daha önemli.
Din dersi yerine 4 ders felsefe görmeyi yeğlerim. Şahsen seçmeli hale getirilmesi yönünde düşüncelerim var.
Tam tersine bizde de din dersleri sayıları arttırılıyor.
Tüm mesajları okumak zorunda değilsen bana yazma hakkın da yoktur. Okumadan cevap veriyorsun, ne güzel.Senin konunun basligina felsefe dersi gereksiz bir ders demissin ve konunun altinda hocadan yakinmissin. Ben geri kalan mesajlari okumak zorunda degilim. Ek olarak lisede ogretilen felsefe demissiniz, siz kendi yasadiginiz deneyime gore genelleme yapmaniz primatliktir. Bunun kisiden kisiye degisik olacagini biliyorsunuz, peki niye hala genelleme yapiyorsunuz veya konu basliginda felsefe gereksiz ders diye yazdiniz?
Mufredatin bozuk oldugunu soylemek icin butun felsefik konulara hakim olmaniz ve tarihini iyi bilmeniz gerekiyor. Yoksa yok soyle yok bozuk demek zirvadir.
Mufredat yanlis degil bu arada, normalde de dersler boyle. Sadece hocadan hocaya gore ders islenisi farklidir. Siz ders isleyis farkini mufredat olarak algilayacak kadar bilincsizseniz benim sorunum degil.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.