YouTube Felsefe hakkında kanal önerisi

Felsefeyle ilgili neredeyse hiç bilgim yok. Bir yol çizmek istiyorum kendime. Bu yüzden mukayeseli bir şekilde felsefe öğrenebileceğim bir YouTube kanalı tavsiye eder misiniz?

Portal öneririm. Felsefeyi sadece tek bir alanda toplamıyor ayrıca dizi, film, kurgusal veya gerçek karakterlerden bile felsefesini anlatıyor ayrıca tablolar ile ilgili videoları da var.

Felsefe için bir şey yapılmaz ki amaç o değil zaten. Mesele anlamak içindir ve felsefe de anlama ulaşmamıza olanak sağlayabilecek elemanlardan biridir.
Orada felsefe için dediğim, felsefe adına yapmak değil, felsefenin unsurlarından biri olmak. Sonuca ulaşamayınca geri dönmenin de felsefenin unsuru olduğunu düşünüyorum.

Herkese felsefe gerek midir? Sanmıyorum. O zaman cevaplar ve sorular gayet basit olmalı.
Sorular ve cevapların basit olmasının dayanağı herkese gerekmemesi midir?

Yani cevabı ve cevaplaması basit olmayan bir felsefe problemi "Tanrı" sizce felsefe konusu değil midir?

Sorular ve cevapların basit olmasının dayanağı herkese gerekmemesi midir?

Kesinlikle. Bir şekilde öğrenilmektedir ve gereklilik ile gereksizlik maddi olarak, bunun içinde hiçbir anlama sahip olmayabilir.

"Tanrı" sizce felsefe konusu değil midir?

Buna dair;

Bilgimin yetebileceği hakkındaki düşünceler felsefe ile ilgilidir. Diğerleri, hayal olarak nitelendirilebilir. En basit haliyle hayat; birilerinin kararları, digerlerinin yaşadıklarıdır.

Son düzenleme:

Underrated bir kanaldır kanımca..

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı