YouTube Felsefe hakkında kanal önerisi

Ben de tam objektiflik sağlanamayacağı için

İfade etmek istediğim din felsefesi; dini doğruların temellendirilmesi ile alakalı ve buna dair pozitif çözümler ile ilgilidir. Dini topyekün reddeden kişinin din felsefesi ile ilgili olduğu ifadesi yanlıştır. Çünkü zıttındaki kendine destekleri öncelemektedir.

Pek tabii. Ama o vakit, doğruyu tam olarak açıklamış olmanız gerekir.
Felsefenin amacının doğruya ulaşmak değil, doğruya giden yolda yürümek olduğunu düşünüyorum şahsen. O yolun sonu da olmayabilir, yanlış yolda olabilir, çıkmaz sokağa da girebilir. Bence felsefe o yoldaki çaba.

@484334 bizden önce bir şey söylenmemiş olsaydı dediğiniz doğru olabilirdi. Ama söylenmiş o kadar çok söz varken.

Felsefe, gerçeğin merakından hasıl olmuştur. Asıl nedir? Burada ne dönmektedir? Yol gerçeğe çıkmıyorsa, bir yerlerde hata vardır. Dönüp baştan değerlendirmek gerekir ve bu başa dönme hadisesi, insan için gayet zordur.

Yol bir yere çıkmıyorsa, geri dönmek de felsefe için değil midir?

Felsefe için bir şey yapılmaz ki amaç o değil zaten. Mesele anlamak içindir ve felsefe de anlama ulaşmamıza olanak sağlayabilecek elemanlardan biridir.

Ha hiç buralara bulaşmadan da yaşamı anlam üzerine olanlar vardır. Herkese felsefe gerek midir? Sanmıyorum. O zaman, cevaplar ve sorular gayet basit olmalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı