Felsefeyle ilgili neredeyse hiç bilgim yok. Bir yol çizmek istiyorum kendime. Bu yüzden mukayeseli bir şekilde felsefe öğrenebileceğim bir YouTube kanalı tavsiye eder misiniz?
Portal öneririm. Felsefeyi sadece tek bir alanda toplamıyor ayrıca dizi, film, kurgusal veya gerçek karakterlerden bile felsefesini anlatıyor ayrıca tablolar ile ilgili videoları da var.
Felsefe için bir şey yapılmaz ki amaç o değil zaten. Mesele anlamak içindir ve felsefe de anlama ulaşmamıza olanak sağlayabilecek elemanlardan biridir.
Orada felsefe için dediğim, felsefe adına yapmak değil, felsefenin unsurlarından biri olmak. Sonuca ulaşamayınca geri dönmenin de felsefenin unsuru olduğunu düşünüyorum.
Insan, hayatını başkaca insanların düzenlediği ve bu düzenleyenlerin kendince fikirlerden esinlendiği varlık. İnsan, kendince dünyasında kendi hükmü ile her şeyi inşa eden ve her şeyi kendince düzenleyen varlık. İnsan, dünyasında tüm oluşların...
www.technopat.net
Bilgimin yetebileceği hakkındaki düşünceler felsefe ile ilgilidir. Diğerleri, hayal olarak nitelendirilebilir. En basit haliyle hayat; birilerinin kararları, digerlerinin yaşadıklarıdır.
Filodox, Platon'un, bilgelik yerine doxa (sanı-opinion) peÅinde koÅanlara taktıÄı isimdir. Bilimsel bilgi dıÅında baÅka bir bilgi veya bilgelik türü yoktur. İsteyen bilimci isteyen filodox olabilir; ikisinin ortasında filozof ara kademesi diye bir Åey yoktur. Kanalda neler olacak...
Felsefeyle ilgili neredeyse hiç bilgim yok. Bir yol çizmek istiyorum kendime. Bu yüzden mukayeseli bir şekilde felsefe öğrenebileceğim bir YouTube kanalı tavsiye eder misiniz?