Felsefe nedir?

Felsefe zengin işiydi
Felsefe tam zengin işi değildi aslında sadece fakirler o zamanlarda akşam eve ne götüreceğinin veya ne yiyeceğinden başka bir şey düşünmediği için çok da dünyaya karşı meraklı değildi amacı akşamı atlatıp sabahı görmekti çünkü. Yani isteyen düşünmekte serbestti sadece, Zengin işi denmesinin sebebi yediği önünde yemediği arkalarında olduğundandır.

@poyriho, fakir insanların felsefe yapmaya vakti yoktu. Zenginler yapıyordu. Halleri vakitleri yerinde olduğu için düşünüp yazmaktan başka işleri yoktu.
Bende onu diyorum işte. Fakir adam kendi hayatını sürdürmeye çalışmaktan kafasını yoramaz böyle şeylere yoksa hayatta kalamazdı. Zenginlerin ise pek böyle dertleri yoktu. Ama dediğim gibi düşünmek serbest. Felsefe zengin işi değil de meraklı adamların işi diyelim ona. Yoksa her zengin gidip arke'dir, varoluştur bunları düşünmedi.

@Kasım_0, felsefe tartışma ve düşünce bili midir elbette. Ben de tartışmak isterim. Mesela o filozofların, hangi düşüncesini anlamsız buluyorsunuz?

Hocam mesela bana en boş gelen kısım epistemoloji kısmı. Bilirsiniz burada çoğu filozof kendi fikirlerini ortaya koymuştur.

Rasyonalizm, empirizm, entüisyonizm, kritisizm falan.

Ben bu konuda filozofların sürekli konuyu gereksiz yere uzattığını her birinin çok derin şeyler anlatıyormuş gibi lafı dönüp dolaştırıp aynı yere getirdiklerini düşünüyorum.

@poyriho, her şey değişebilir ve evet, günümüzde herkes düşünebilir. Günümüzde fakir kesim daha çok düşünüyor gibi geliyor bana...
Evet devir değişti bu sefer. Fakat gene meraklı olanlar düşünüyor o da var. Bu sefer zenginin değil fakirin meraklısı düşünüyor. Eski Dönemde zenginlerin de düşünmelerinin sebebi zenginliğin her şey olmadığını düşünmeleriydi bence.

@Kasım_0, aslında adı üstünde kendi fikirleri. Belki de başkalarının fikirlerini değiştirip uzatmış olabilirler.
@poyriho, cahil kesim hariç herkes düşünüyor bence.

Evet doğru söylüyorsunuz sonuçta kendi fikirleri benim de bazen ilgimi çekebiliyor, merak ediyorum din, felsefe konuları ile ilgileniyorum.

Ama bazı zamanlar çok uğraşınca insanın başını çok ağrıtıyor bu yüzden de sanki lafı uzatıyorlarmış gibi geliyor bana.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı